Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Eddig 406 milliót gyűjtöttek a segélyszervezetek az iszapkárosultaknak

A segélyszervezetek számláján eddig 406 millió forint pénzadomány gyűlt össze a vörösiszap károsultak megsegítésére a karitatív adományokról készült legfrissebb kimutatás szerint.
A legtöbb pénzadomány a Magyar Vöröskereszt számlájára érkezett: november 18-ig összesen 320 millió forintot gyűjtöttek össze - derül ki a katasztrófavédelem honlapján megjelent összesítésből. Naponta 20-30 vöröskeresztes önkéntes dolgozik a szervezet négy befogadó és két elosztó raktárában Devecserben. Eddig összesen 40 millió forint értékben osztottak ki természetbeni adományokat - élelmiszert és védőfelszerelést -, és a rászorulóknak folyamatosan osztanak segélycsomagokat.

A pápai repülőtéren lévő raktárbázisra már öt teherautónyi használt bútor érkezett Németországból, és a Magyar Vöröskereszt hatmillió forint értékű háztartási gépet adományozott a károsultaknak.

A Máltai Szeretetszolgálat fő tevékenysége a károsultak lakhatásának megoldása: a segélyszervezet albérleti programja keretében november 10-ig 92 bérleti szerződést kötöttek féléves időtartamra. Naponta 10-25 önkéntessel működtetik a 'teajáratot', eddig közel huszonháromezer adag meleg ételt osztottak ki.

A Baptista Szeretetszolgálat a héten 50-50 élelmiszert és tisztítószert tartalmazó csomagot osztott ki, és egymillió forint értékű konyhai eszközöket adományozott. A segélyszervezet tizenöt önkéntessel dolgozik a katasztrófa helyszínén.

A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat számláján 56 millió forint gyűlt össze a hét végéig, és ötmillió forint értékű élelmiszert és tisztítószert osztottak ki.

A Katolikus Karitász számlájára 30 millió forint pénzadomány érkezett, a tartós élelmiszerek osztását folyamatosan végzik nyolc önkéntessel.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az iskolás gyerekeknek 600 adag légutakat erősítő vitamint és 200 pár gyerekcipőt adott át.

Olvasóink írták

  • 2. tótkomlósi 2010. november 21. 21:18
    „Mikor a kolontáriak kérdezték, hogy hol van a beígért segítség akkor azt mondta a fidesz szócsöve, hogy a kármentő alapban!
    Na de abból nem kaptok!!!!!!!!”
  • 1. zoltanszabo 2010. november 21. 18:30
    „A kármentesítő alapba 1,2 millárd Ft adtunk össze.Amit még nem osztottak szét.Az állam rátette a kezét ,gondolom használja és előbb-utóbb elfog kopni egy Ft-se marad azoknak akiknek gyűjtötték.
    Úgy tekintik mint önkéntes adót.A fityesz és bandája maj elossza magának karácsonyi ajándék címen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyesen megsérült egy kerékpáros Barcson

Kaposvár - Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a 46 éves kerékpáros férfi, akit egy… Tovább olvasom