Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Eddig négyszázan jelentkeztek át az önkormányzati választásra

Az átjelentkezési kérelemnek október 10-én 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához.
Szombatig, ötven nappal a voksolás előtt mintegy négyszáz választópolgár jelezte, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán nem a lakóhelye szerinti településen kíván szavazni.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu vasárnap reggeli adatai szerint mintegy négyszáz választópolgár kérte átjelentkezését egy másik településre.

Az országgyűlési és európai parlamenti (EP-) választástól eltérően azonban csak az jelentkezhet át a lakóhelyétől eltérő, másik magyarországi településre, aki a választás kitűzését megelőzően legalább harminc nappal létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Az országgyűlési választáson 120 ezren szavaztak a lakóhelyüktől eltérő másik magyarországi településen.

Áder János köztársasági elnök július 23-án írta ki az önkormányzati választások időpontját október 12-ére, ez pedig azt jelenti, hogy átjelentkezési kérelmet csak az a választópolgár nyújthat be, aki legkésőbb június 23-án létesített tartózkodási helyet és az legalább október 12-ig érvényes.

Az átjelentkezési kérelemnek október 10-én 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához. A kérelmet be lehet nyújtani személyesen a helyi választási irodához, illetve elektronikusan a www.valasztas.hu oldalon keresztül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyót fogott el a rendőrség

A baleset után a férfi kiszállt a járművéből, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A… Tovább olvasom