Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Eddig több mint 61 milliárd forint adóvisszatérítés

A személyi jövedelemadó bevallások alapján 61,367 milliárd forint adóvisszatérítést utalt ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 925 ezer személy részére a június 5-i adatok alapján - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.
A NAV-hoz június 5-ig összesen 3,393 millió szja-az adóhatóságbevallás és közel 236 ezer egyszerűsített adóbevallás érkezett, míg a munkáltatói adómegállapításokból 130 ezer. Az utóbbi benyújtásának határideje június 10-e, ezért az adatok feldolgozása folyamatos - közölte a NAV.

Amennyiben valaki május 20-ig önhibáján kívül eső okból nem nyújtotta be a bevallását, az akadály megszűnését követő 15 napon belül kell bevallást tennie. Késedelmét igazolási kérelemmel mentheti ki, amelyet a bevallással egyidejűleg kell benyújtania. Ha az állami adóhatóság helyt ad az igazolási kérelemnek, nem szab ki mulasztási bírságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhiány miatt leállították a műtéteket

Szeptemberig csak a sürgős, életmentő beavatkozásokat végezhetik el az orvosok, így 150-160 beteg kezelése viszont biztosan hónapokkal halasztódik. Tovább olvasom