Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Edelény polgármestere továbbra is fenntartja állítását

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) elmarasztaló határozatát a Fővárosi Bíróságnál támadja meg Molnár Oszkár Edelény fideszes polgármestere, aki továbbra is fenntartja azon állítását, miszerint egyes terhes nők szándékosan ártanak születendő magzatjuknak a magasabb családi pótlék reményében. Ezt a polgármester vasárnap mondta az MTI-nek.
Az MR1 Kossuth Rádió hétvégén több hírműsorában közölte, hogy az EBH elmarasztalta Molnár Oszkárt, a borsodi város polgármesterét, egyben országgyűlési képviselőt a város egyik testületi ülésén tett kijelentése miatt.

A rádió a birtokába került dokumentumra hivatkozva azt közölte: a jogsértés súlya és az érintettek nagy száma indokolttá tette több szankció alkalmazását is, de pénzbírságot mégsem szab ki a hatóság, ám Molnár Oszkárt eltiltja a jövőbeli hasonló cselekedetektől és kötelezi a határozat nyilvánosságra hozatalára.

Molnár Oszkár az MTI-nek vasárnap elmondta: az ominózus testületi ülésen nem állította, hogy cigány nők szednek terhesség alatt gyógyszert.

Egészen pontosan úgy fogalmaztam, hogy "a cigányok által többségében lakott településeken (...) a terhes nők szándékosan ártanak megszületendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért gyógyszert szednek be, valamint gumikalapáccsal ütik a hasukat."

A polgármester közölte: nem állította, hogy nem tesz feljelentést az ügyben. "Egyelőre nem teszek feljelentést" - fogalmazott.

Az EBH határozatát a Fővárosi Bíróságnál megtámadom, egyúttal megkérem a hatóságot, hogy a jövőben tartózkodjon a jogsértő magatartástól, ugyanakkor felszólítom, hogy ne akarja Magyarországon korlátozni a szólásszabadságot, és arra is, hogy az ország nyilvánossága előtt tisztázza: hivatalból, vagy Berki Judit kérelme alapján indította velem szemben az eljárást - mondta a polgármester. (Berki Judit a 357 feljelentést tett szendrőládi és laki nők képviselője)

Az országos vihart kavaró ügy kapcsán a közeljövőben megteszem a feljelentésemet, amiről a közvéleményt tájékoztatni fogom - tette hozzá Molnár Oszkár.

Olvasóink írták

 • 4. Léni 2009. október 05. 09:04
  „Egy szeméttel több vagy kevesebb már mindegy! Ez azt mutatja, hogy a Fideszesek azt csinálhatnak amit
  akarnak, senki nem veszi a bátorságot, hogy "megsértse " őket. Ez a viselkedés még fokozódni fog a
  választások után. Ezen azért mindenki elgondolkozhatna!!!”
 • 3. KolompárRómeó 2009. október 04. 19:27
  „Azért Oszkár is tudja ám csűrni-csavarni a szavakat. Attól függetlenül, hogy akár igaza is lehet.”
 • 2. KovácsPistike 2009. október 04. 18:40
  „Volt alkalmam megtekinteni az ATV egyik "színvonalas" műsorában, amint a nagy tudású és mindenevő mszp-és Szanyi Tibor eeeetárs egy gumikalapácsot akart átnyújtani a polgármesternek.
  Mit keresnek a parlamentben az ilyen kvalitású emberek mint Szanyi? Nem szedte még meg magát?
  Szanyi a magyar választók egyik szégyene.”
 • 1. jules13 2009. október 04. 18:11
  „Kimondta a mindenki által tudott dolgot, na és akkor mi van?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszúrtak egy férfit a IV. kerületben

Súlyos sérüléseket szenvedett az a 36 éves férfi, akit egy IV. kerületi szórakozóhelyen szúrtak meg… Tovább olvasom