Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Édes adomány a debreceni állatkertnek

Több mint egymillió forint értékű lefoglalt csokoládét adományozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a debreceni állatkertnek. Az édességeket hétfőn, az átadást követően meg is kóstolták a gibbonok.
Az ajándék átadásakor Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő elmondta: két korábbi akcióban lefoglalt, lejárt szavatossági idejű, vagyis emberi fogyasztásra már nem alkalmas csokoládét adományoztak az állatkertnek.

A csokoládészeleteket a gibbonok házában adták át a hivatal munkatársai az intézmény képviselőinek. A csokoládéból kóstolót kaptak a debreceni állatkert lakói. A látványetetés közben Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója közölte, hogy a gondozott állatok ellátásához jól jön minden adomány.

Az MTI felvételei.

A debreceni állatkertben több olyan faj is él, amelynek etetéséhez - különösen a téli, több energiát igénylő időszakban - ez az édesség is jól felhasználható. Kapnak belőle a tamarinok, a gibbonok, a mosómedvék, a lajhár és az örvös medve is - mondta Nagy Sándor Tibor.

A több mint 60 ezer darab csokoládészeletet a következő hónapokban fokozatosan, más takarmányfélékkel vegyítve adják majd oda az állatoknak - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanótestet találtak Zámolyon

Robbanótestet találtak egy zámolyi ház udvarán hétfő délután, egy szilvafa gyökerei között. Tovább olvasom