Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Édesanyja nem hiszi, hogy László gyilkolt

Tompa, Kelebia - Fenekestül felfordult P. László anyjának élete az elmúlt 48 órában: a kelebiai asszony fiát gyanúsítják azzal, hogy Pécsen megölte a 25 éves Bándy Katát. P. Lászlónak sok barátnője volt, akiket – anyja elmondása szerint – soha nem bántott. Az anya még nem tudja, mitévő legyen: szeretné meglátogatni Pécsen fogva tartott fiát, miközben Kelebián ikerlányairól és László 2 éves kisfiáról is gondoskodnia kell.
– Egész éjszaka nem tudtam aludni, és egy falat se megy le a torkomon. Hétfőn már főzni se tudtam, a gyerekeknek hideg ételt kellett enniük. Egymás után jöttek hozzánk a tévés stábok: tőlük tudtam meg, hogy mivel gyanúsítják a fiamat. Én szültem a világra, én szenvedtem érte, nem tudom elhinni, hogy ilyet tett volna – mondta a zaklatottságtól remegő hangon P. László anyja kelebiai tanyájukon.

A 26 éves férfit gyanúsítják azzal, hogy július 8-án hajnalban Pécsen megtámadta, megerőszakolta, majd megölte a 25 éves Bándy Katát. A kelebiai bejelentett lakhellyel rendelkező fiatalember információk szerint beismerte tettét: megtetszett neki a magányosan sétáló lány, közösülni akart vele, de Kata ellenállt, ezért megfojtotta.

Édesanyja nem hiszi, hogy László gyilkolt. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– A fiamnak Kelebián és Tompán is sok korábbi barátnője lakik: szerette a lányokat. Ők telefonálnak nekem azzal, hogy ezt nem tudják elképzelni Laciról. Még most is szeretik, hiszen mindig kedves volt velük – magyarázta az anya. Az asszony 3 gyereket nevel: két ikerlányát és a 2 éves Lacikát, P. László fiát. A félmeztelenül szaladgáló kisfiúra számtalanszor rá kellett szólnia nagyanyjának, aki mindennek ellenére nekiment az udvaron álló tüskés kaktuszoknak. – Laci, az élettársa és a fiam unokatestvére 2 hónapja azért utazott Pécsre, hogy a fiam találkozhasson 16 éve nem látott apjával. Odaérve fogadta őket a hír, hogy az apja már nem él. Mivel a családból mások is laknak Pécsen, náluk maradt – magyarázta az asszony. Elmondása szerint fia unokatestvéréről sincs semmi híre, a rokonság sem tud róla semmit.

– Talán őt is elkapták a rendőrök. Most beszéltem a fiam ügyvédjével: ő is azt mondta, hogy a gyilkossággal kapcsolatban még egy embert bevittek. Azt kérte, hogy minél hamarabb utazzak Pécsre, és vigyek a fiamnak tiszta ruhát. 3 gyerekkel nem lesz egyszerű megtenni a több mint 150 kilométeres távot, de valahogy megoldom – mondta szomorúan az anya, miközben a tűzhely mellett az ebédnek készülő krumplis tésztát felügyelte.

Beszélgetés közben a romos épület bejárata előtt a homokban egy képeslapra lettünk figyelmesek: „Drága édesanyámnak nőnapra soha el nem múló szeretettel: Öcsi" – futottunk végig rajta. A virágcsokrot ábrázoló képeslapon nem volt bélyeg – P. László a börtönből küldte anyjának az emlékező sorokat, ugyanis a férfi – ahogy korábban számos cikk megírta – többszörösen büntetett előéletű. – Soha nem feledkezett el rólam, minden ünnep alkalmából írt vagy hívott – mondta az anya, aki továbbra sem hiszi el, hogy vér tapad fia kezéhez. A fiúnak a környéken sorozatos balhéi miatt rossz híre volt, de nem ismerték erőszakos embernek.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. sanci2121 2012. július 19. 22:59
  „Biztos én voltam csak nem emlékszem mert bevoltam drogozva.<moderálva>.”
 • 79. Queenmargareth 2012. július 19. 21:14
  „77. uborka 2012.07.19. 16:43
  ja és Olaszliszka is csak kitaláció ugye?
  Meg úgy utazni Pesten az 1-es villamoson, hogy halállal fenyegetőztök és leköpitek, aki visszaszól, csak mert az egyik duci romalánynak túl csinos volt egy szőke csinos nő.........A Blaha téri kiskölyök a kardjával is kamu bla-bla”
 • 78. antiorange 2012. július 19. 18:09
  „Nem kell mosdatni a szerecsent. Ez egy szörnyű tett, a társadalomnak ki kell löknie az ilyesmit magából.”
 • 77. uborka 2012. július 19. 16:43
  „MAMA, HIGYJE EL A FIA NEM BŰNÖS,DE VALAKIRE RÁ KELL KENNI,PL..RÁNK KISEBBSÉGRE.AZ,HOGY A FIAD MIT MONDOTT, PERSZE TÖBB POFON,MEG RUGDOSÁS KÖZBEN ÉRTHETŐ DOLOG..MI SEM BÍRNÁNK KI A VALLATÁST.......”
 • 76. jmkrisz 2012. július 19. 15:11
  „"Egymás után jöttek hozzánk a tévés stábok...." Akkor ők most celebek?”
 • 75. Fortis66 2012. július 19. 14:17
  „Ilyenkor miért nem nyilatkozik az Amnesty International? Vagy az áldozat élethez való joga lényegtelen....???”
 • 74. Fri 2012. július 19. 12:00
  „Ja még annyi! Szerintetek melyik sztárügyvéd fogja védeni, mert biztosan nem a kirendelt viszi végig az ügyét !”
 • 73. Fri 2012. július 19. 11:52
  „Beszélhetünk itt, szépíthetjük és csúnyíthatjuk ez egy gyilkos erőszaktevő perverz gazember ! Nincs enyhítő körülmény ! Hazudni mint tudjuk tudnak mint a vízfolyás ! Rá nem illik az ártatlanság vélelme !
  Az igazságszolgáltatás ! Most bizonyíthat !”
 • 72. Fortis66 2012. július 19. 11:25
  „Tanúságos....:

  http://index.hu/belfold/2012/07/19/ha_otthon_volt_figyeltek_a_rendorok/”
 • 71. Emberségetavilágnak 2012. július 19. 11:24
  „A késdobálás cirkuszi mutatvány.
  Nem szeretem a cirkuszt.
  Hogy hosszú? Igen, valóban, már egy ideje gondolkodom, hogy hangot adok a véleményemnek.
  Az a legnagyobb baj, hogy kevesen olvassák végig (ez kiderül a válaszokból).
  Másoknak vagy nincs elég idejük, vagy nem értik, vagy nem is érdekli őket.
  Az biztos, hogy minden áldott nap farkasszemet néz a kegyetlen (az emberi faj által alakított) sors nyomorultjaival.
  Mégsincs elfásulva.
  Irigylem az erejét.”
 • 70. nickolett 2012. július 19. 10:00
  „Uborka,
  azért valami köze csak lehetett hozzá, ha épp Kata mobiljával bizniszelt...

  Tucat,
  nem tudom, hányan olvasnak végig kisesszének beillő kommenteket, én biztos nem. Amit nem lehet három mondatban elmondani, azzal kár traktálni a beszélgetőtársakat, javaslom a saját blog indítást, "Az is ingyen van!"”
 • 69. Torontál 2012. július 19. 09:20
  „Megint lengyel barátaink példáját kellene követni, ha már felkötni nem lehet.
  A nemi erőszakot és pedofíliát elkövetőt kasztrálják.
  Az ilyen degeneráltaknak írmagja se maradjon.”
 • 68. Csecs 2012. július 19. 09:09
  „63: írhatsz cicerói körmondatokban, attól a fekete még nem lesz fehér. Árpádsávos felhőket sem kell az égre hazudni, elég lenne csak a nemzetiszínű, a mostani narancsszínű-vörös és zöldnek hazudott kék-fehér helyett. Nem kell rasszizmusnak hazudni a rendre vágyást. A bűnözésnek nincs bőrszíne, csak az a fránya valóság színezi mindig kreolra az elkövetőt, bárhogy is próbálják másnak hazudni. Magadat se próbáld "antifasisztának" beállítani, mert maga az antifasizmus is hazugság fasizmus híján. Az, hogy valakit kikiáltunk fasisztának, mert nem a mi torz elveinket vallja, egy másik bukott eszme maszlagja. Szerintem itt hagyd abba az ömlengést, menj le helyette a Cserepes sorra vagy Dorozsmára a Búza utcára, keresd fel éjszaka a Bartók tér-Tábor utca környékét, beszélgess el a Lestyán család szabadlábon maradt tagjaival és utána mondj véleményt.”
 • 67. Csecs 2012. július 19. 08:48
  „66. a panelsoron elferdített közhely helyesen: hinni a Jóistenben kell.
  64: Ha az polgári engedetlenség volt, akkor miért csőcselékezik a gyurcsányisták a 2006-os felkelőket?”
 • 66. jozko 2012. július 18. 22:25
  „Hinni a templomban kell!”
 • 65. Mozimasiniszta 2012. július 18. 22:02
  „A cikk címéhez : Á... nem olyan családból származok én ....( Bendegúz után, szabadon)”
 • 64. tucat 2012. július 18. 21:51
  „62. cruiser 2012.07.18. 21:09
  Arra a Gönczre gondol, aki megakadályozta, hogy a karhatalmi erők tüzet nyissanak a taxis blokád idején polgári engedetlenséget tanúsító, úttorlaszokat emelő emberekre? Nem kell fáradnia: ő már hosszú évek óta inaktív, és a politikai cirkuszoktól távol, visszahúzódva éli öreg napjait. Szerencsére - és ez meg is nyugtat engem valóban - ezeket a bejegyzéseket sem olvassa. Hát, most mondja meg, nincs igaza? :)

  Szép álmokat! :)”
 • 63. tucat 2012. július 18. 21:22
  „Kedves Uborka!
  Kissé megrémültem, amikor megláttam a bejegyzését, mert a tűzzel játszik. Nem egy gyertya lángocskájával, hanem egy jócskán megrakott máglyáéval. Mégse mondom, hogy ne tegye, csak azt, hogy legyen óvatosabb, próbáljon visszafogottabban és kevésbé indulatosan fogalmazni akkor is, ha a keserű tapasztalatai miatt ez nem könnyű feladat. Megértem és tudom is, hogy nem az. Nem hiszem, hogy megnyugtatja, de talán kissé elgondolkodtatja, ha elmondom, hogy magam is megtapasztaltam már a rend éber őreinek masszőrtudományát, éppen a sajnos már az évtizedek homályába vesző pécsi diákéveim során, amikor is egy alkalommal, mint kiderült, "rossz helyen voltam rossz időben". Egy nehéz és forró júniusi vizsganap estéjén üldögéltem egy parkban a kollégium közelében egy padon, amikor is rám rontott négy markos, egyenruhás legény, és se szó, se beszéd, úgy eltángáltak már a "tetthelyen" (majd később a Negyvennyolcas téri épület alagsorában is folytatták az átnevelésemet), hogy vagy fél esztendeig nem tudtam a fejemet se balra, se jobbra fordítani a zúzódásoktól. Igaz, én nem adtam tovább senkinek a leckét: nem vertem le, nem bosszultam meg senkin ezt a sérelmemet se (tekintélyes kollekcióm van belőlük, de én már csak ilyen birka vagyok, és még büszke is vagyok rá :)), ahogyan másoknál ez bevett szokás, úgy tapasztaltam mindig is. Még a közterületi alkoholfogyasztással sem lehetett probléma akkoriban, mert azt semmilyen szabály sem tiltotta, s mégis, mintha mostanában, amikor kontraindikált, sokkal elterjedtebb népszokás lenne, mint akkortájt volt... Igaz az is, hogy a drogok piacán nem volt ekkora választék, mint most, és magam inkább csak hírből hallottam e csodaszerekről, s nem is vágytam soha a közelségükre.
  Igen, az orrcsont törése az arc anatómiája miatt valóban ritkán származik elesésből, ilyen sérülést jobbára célzott és koncentrált (művi) erőbehatás szokott okozni, esetleg egy olyan közúti baleset, amelyben a sérült nagy sebességgel (a teste teljes, gyorsulással növelt tömegével) csapódik neki egy kemény tárgynak. Hogy ki, vagy mi okozta a gyanúsított sérülését, azt nem tudhatom; keletkezhetett a "felfokozott állapotban" (a´ la Garamvölgyi, 2006 :)) lévő elfogók túlbuzgósága és önkontrollvesztése okán, de éppúgy okozhatta maga a sértett, a brutális bűncselekmény áldozata is védekezés közben. Sajnos most nem ez a legnagyobb gond, hagyjuk is. De abban igaza van, hogy a terheltet megilleti a tisztességes eljáráshoz fűződő jogok mindegyike, és hacsak nem tanúsít ellenállást az elfogásakor, akkor erőszakot nem, csak a személyi szabadságot korlátozó intézkedéseket szabad vele szemben alkalmazni, amilyen a kéz és/vagy a lábbilincs is. Hogy mi történt, nem tudhatjuk. De azt igen, hogy a közhangulat milyen, és azt is, hogy miért, meg azt is sejthetjük, hogy a tárgyilagos szemlélődés, amely a tények objektív megismerése céljából elengedhetetlenül szükséges, önmagában is indulatokat szít, s ha most az itt is megnyilatkozók keze elérhetné a torkomat, akkor már nem sok szén-dioxiddal szennyezném az árpádsávossá színeződő haza levegőjét...
  Legyen hát óvatos, Uborka, ne váljon szükségtelenül a vak indulatok céltáblájává! Első lépésben, engedje meg, hogy javasoljam: kapcsolja ki a nagybetűket a ´Caps Lock´ billentyűvel, mert már ezzel a mozdulattal is elfogadhatóbbá és olvashatóbbá teheti a hozzászólásait. :)
  Még valamit: bízzon benne, hogy nem borítják el a rasszista indulatok az egész társadalmat csak azért, mert ezt a bűncselekményt egy cigány származású ember követte el! Tudja, az emberek egy része legalább annyira elfogult, mint amennyire ennek a gyanúsítottnak az anyja: még a valót sem hiszik, mert az igazság összezavarná a megbolydult, egyszerűsíteni igyekvő elméjüket. Sokkal egyszerűbb - ahogyan Bakos András írta a mai jegyzetében - pogromokat szervezni, mint elgondolkodni azon, hogyan kellene, lehetne megoldanunk a közös, és sajnos egyre súlyosbodó gondjainkat. Ön ne essen ebbe a hibába! Bízzon: nem az egész magyar társadalom fordult ki önmagából, csak éppen az őrjöngés hangjai voltak mindig is a legharsányabbak, és azok szállnak a legmesszebbre. De nem biztos, hogy mindig ott az alkotó, győztes erő és a megoldás, ahonnan az ordítás hallatszik... Szóval bízzon, Uborka! Én is ezt teszem, meg olykor mást is, ha tudok.
  Még egy tréfás, de igaz megjegyzést, ha megenged: a pécsi kalandom idején nem voltam cigány, és azóta sem lettem az, mégis ez történt velem. De hát, rossz helyen, rossz időben..., tudja, hogy van ez! ;) :D

  Aludjon jól, és kérem, próbáljon megnyugodni: nem fog az egész ország megtébolyodni, mert azt nem fogjuk hagyni! Mind itt élünk, és rohadtul nem mindegy, hogyan! Igaz? ;) Aludjon hát békésen, és készüljön, de higgadtan, mert indulatos csapkodással nem lehet még egy kurta csatát se nyerni, nem, hogy háborút! Látja, Beagle is hogyan különíti el a feleket ellenséges, fekete-fehér oldalakra? Ön nyilván tudja, hogy ez mekkora tévedés. Remélem, ő is rájön mielőbb, hogy nem azok állnak ellenségként egymással szemben, akikre ő is bőszülten rámutat. Meg talán Bánki is rádöbben még időben, hogy mit is jelent voltaképpen a valóságban az, aminek a "reaktiválásáról" nosztalgikusan ábrándozik. Felejtünk. Meglepően gyorsan, és újra meg újra elmetéljük - a saját torkunkat. Aztán gyász, temetés, újjáépítés, "soha többé" ígéretek, de az idő múlik, és... Így megy ez. :)

  Jó éjt!”
 • 62. cruiser 2012. július 18. 21:09
  „Tele sírtam a kádat a jólelkű kis Lacika miatt....
  Ha már a Göncz miatt nincs halálbüntetés, legalább élete végéig láncon kéne tartani ezt a barmot.
  A Gönczöt is.”
 • 61. Qllancs 2012. július 18. 20:56
  „T. 48. lehet. De én min. 12 évet adnék neki elsőre--és másodikra is !Kő-- só--szénbánya !”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosul az állami kezességvállalás

A kormány, határozatban kezességet vállalhat akár magánszemély, akár vállalkozás tartozására, az… Tovább olvasom