Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Ég veled!

Emberi sorsok Földön és Égen. Egy orosz űrhajós és egy orosz kötéltáncosnő. Egy levágott fülű öregember és egy fodrászlány. Egy fekete lány és egy fehér mikrobiológus. Egy gyilkos és egy kriminálpszichológusnő. Budapest. Moszkva. Róma.
rendező: Pacskovszky József
forgatókönyvíró: Pacskovszky József, Sándor Pál, Gózon Francisco
operatőr: Gózon Francisco
producer: Sándor Pál
vágó: Koncz Gabriella

szereplő(k):
Natalia Szeliversztova
Dmitrij Pavlenko
Marco Bonini

Kállai Ferenc
Balla Eszter
Tóth Ildikó
László Zsolt
Pindroch Csaba

A film sztorija

Az orosz űrhajós már hónapok óta vesztegel a MIR űrállomáson, de lehozatala egyre késik. Felesége rendszeresen felhívja őt az űrközpontból video-telefonon. Majd egy alkalommal közli vele, hogy elhagyja. Egy szűz néger lány találkozik egy férfival, aki csak egyet akar: elvenni a lány ártatlanságát... Egy idős férfi fülét megvágja egy fodrászlány, és kettejük között meghitt kapcsolat bontakozik ki... Egy színész és egy statiszta-lány bosszúhadjáratot folytat egymás ellen... E film hősei - talán nem is egyszerű emberek - a jelen hétköznapi válaszaira adnak egyéni, speciális helyzetükből adódó válaszokat. Döntenek jól és rosszul sorsuk alapkérdéseiben. Lírai? Groteszk? Ironikus? Csak annyira, amennyire a világ az... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Frecska Sándor

"Maga a film olyan, mintha a tipikusan magyar filmrendező-betegség eredménye lenne. A magyar filmrendező elvégzi a főiskolát (bocsánat, most már egyetemet), jó esetben lehetőséget kap egy filmre, azt anyait-apait beleadva viszonylag jól meg is csinálja. Aztán pénzhiányra, meg hasonlókra hivatkozással telnek-múlnak az évek, televíziós haknik, ha vannak egyáltalán. Már erősen középkorú a rendező, aki a tétlen évek alatt ötletek garmadáját szülte meg agyában (és olykor ezt forgatókönyvvé is formálta), ekkor keresi meg valaki, hogy most csinálhatnál filmet! Szegény rendező meg bele is zsúfol e filmbe mindent, amit eddig kitalált. Mind az összes filmet, ebbe az egyetlenbe. A végeredménynek meg se füle, se farka. De legalább nem véres. Kedvesség, jó szándék, jó akarat megvan, csak sok. Túl sok. Pedig Pacskovszky még rendez is. Legutóbb 2003-ban a Boldogság színét. Az jobb volt. Ez talán külön-külön részekre szedve, s azokat alaposabban kibontva lett volna jó, mert a kevesebb legtöbbször több, mint tudjuk..."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"A több szálon futó cselekményvezetés nagyjából elkerüli a hasonló paraméterekkel rendelkező darabok sablon fordulatait, vagyis a szereplői epizódról epizódra haladva nem adják egymásnak a kilincset. Ellenkezőleg. A nyersre sikeredett – időnként alkalmazott – ugróvágásnak köszönhetően a figurák szinte lelökdösik magukat a vászonról, mely az egyes jelenetek hangulatát az amúgy erőteljes színészi munkát fokozza le. Ettől eltekintve a filmben megvan a sajátos életszemlélet, a különc látványvilág, a képi kifejezőerő, s nem kell fotográfusi végzettség ahhoz, hogy észrevegyük: szép és pregnáns, olykor trükkös megoldások születtek a férfi és nő egymást kizáró elképzeléseiről. Borongós, izgalmas zuhanás ez a szerelembe."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: Csank a vezetőedző

Csank János lesz 2006. január 1-jétől a Győri ETO FC vezetőedzője. Az 59 éves szakemberrel 2,5 éves… Tovább olvasom