Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Égáz–Dégáz fúzió

Égáz–Dégáz Gázszolgáltató Zrt. néven egyesül a Gaz de

France tulajdonában lévő Égáz és Dégáz – jelentette be tegnap

Budapesten sajtótájékoztatón

Jean-Francois Carriere, a Gaz de France kelet-európai igazgatóságának és a két magyarországi cég igazgatóságának elnöke. A rendkívüli közgyűléseken véglegesített egyesülés célja a francia cég magyarországi gázszolgáltatóinak egységes fellépése, az ésszerűbb és hatékonyabb gazdálkodás.

Az Égáz–Dégáz zrt. jegyzett tőkéje 17,433 milliárd forint lesz. A fúzió előtt az Égáz jegyzett tőkéje 4,984 milliárd forint, a Dégázé 12,446 milliárd forint, saját tőkéjük pedig az év végén 13,835 milliárd, illetve 20,116 milliárd forint volt.
Arról, hogy ez milyen változást hoz majd a győri gázszolgáltató cég életébe, a megyeszékhelyen megkérdezett munkatársak nem sokat tudnak, vagy nem is igen akarnak beszélni. Az Égáznál nem most kezdődnek az összevonások, tartanak egy ideje, de nem a fúzióval összefüggésben. A győri társaságnál a karcsúsítás után is még több mint négyszázan dolgoznak. Az irányítási szervezeteket folyamatosan csökkentették, az Égáznak és a Dégáznak egy vezérigazgatója volt. A győri gázszolgáltatás 1993-ban érkezett a jubileumához, akkor emlékeztek meg a gázszolgáltatás 125. évfordulójáról. Hajdan szénből, később benzinből állították elő ezt a mára nélkülözhetetlenné vált energiát, ma pedig a kisalföldi otthonok túlnyomó többségében már földgázt használnak a magánszemélyek és közüzemek. A szervezet változik, a gázszolgáltatás azonban marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottak a gallok

Spanyolország–Franciaország 1–3 (1–1) Tovább olvasom