Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Éger István szerint elengedhetetlen az orvosi életpályamodell

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke kulcskérdésnek nevezte a megfelelő megélhetést garantáló orvosi életpályamodell bevezetését a Magyar Hírlapnak adott interjúban.
A lap hétfői számában a kamarai vezető elmondta, hogy a MOK elkészített egy dokumentumot, amely tizenhat pontban határozza meg a testület elképzeléseit, s amelyeket a jelenlegi kormányzati ciklusban kellene megvalósítani.

Kifejtette, a terv olyan alapvetésekből indul ki, mint az egészségügyi kiadások GDP-arányos részesedésének haladéktalan emelése, az orvosi kar mindenáron való megvédése és itthon tartása.

Emlékeztetett, Németh László azt mondta: „az orvosnak annyit kell fizetni, hogy ne pénzért dolgozzon". Ma ez nyilván ebben a formában nem teljesülhet, de a megfelelő megélhetést garantáló életpályamodell bevezetése kulcskérdés - hangsúlyozta Éger István.

Beszámolt arról, hogy tárgyalt Zombor Gábor egészségügyi államtitkárjelölttel, akinek az eddig tapasztaltak alapján határozott mandátuma van a területtel kapcsolatban, amiben – érzése szerint – a mozgástere is széles.

Az elnök közölte, a közös munkát ez a két tényező határozza majd meg, amiben a kamara súlyának megfelelően szakértőként szeretnénk részt venni.

Az előzetes koncepcióban a megelőzés és a korai betegségfelismerés hangsúlyos szerepet kap, tehát az a végső cél, hogy a kezelésre szorulók minél rövidebb betegúton minél komplettebb ellátást kapjanak. Ezzel teljesen egyetértek - mondta Éger István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A TÖOSZ szerint a településeknek kell megszabniuk a szemétszállítás díját

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke szerint az lenne a célravezető, ha nem a kormány, hanem a helyi sajátosságokhoz igazodva a polgármesteri hivatalok dönthetnének a szemétszállítás díjáról Tovább olvasom