Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Egerben szeptember 1-én kezdődhet a szüret

Az Egri Hegyközség Választmányának döntése szerint a korai fajták szedésével szeptember 1-én kezdődhet a szüret Egerben - tájékoztatott kedden a hegyközség hegybírája.
A gazdák a Cserszegi fűszeres, a Leányka, a Muscat ottonel és Rizlingszilván fajtájú szőlők szüretét kezdhetik meg - közölte Tarsoly József.

A szüret kezdési időpontjának meghirdetése megadja a lehetőségét annak, hogy minden szőlőtermelő és felvásárló eldöntse, hogy ettől az időponttól kezdve mikor szüretel - tette hozzá.

Mint elmondta: az egri védett eredetű, klasszikus minőségi kategóriához tartozó fajták, a Cserszegi fűszeres, a Muscat ottonel esetében minimálisan 16 mustcukorfok, a Leányka és a Rizlingszilváni fajták esetében minimálisan 17 mustcukorfok szükséges a betakarítás megkezdéséhez.

Ugyanakkor kedvezőtlen időjárási és növény-egészségügyi helyzetben a hegyközségi tag - írásban benyújtott - kérésére helyszíni szemlét követően egyedi szüreti kezdési időpontra is engedélyt adhat a hegyközség.

A szüret kezdési időpontjának meghirdetése megadja a lehetőségét annak, hogy minden szőlőtermelő és felvásárló eldöntse, hogy ettől az időponttól kezdve mikor szüretel.

A meghirdetett szüreti időpont előtti szüret esetén a Hegyszabályzat ellen vétő pénzbírsággal sújtható és az "egri" termőhelyre utaló termékmegjelöléstől eltiltható - mondta Tarsoly József.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2011. augusztus 31. 14:15
    „Egerben szeptember 1-én kezdődhet a szüret
    A gyermekeknek meg Egerben az aktuális iskolai szünet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 30-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom