Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Egész Adyváros reng, dübörög

„ Kedves Kisalföld! Egész Adyváros dübörög a hatalmas forgalomtól, az utakon naponta áthaladó kamionoktól remegnek az épületek. Már ablakot sem lehet nyitni. Meddig tart ez így?”

Utánajártunk a panasznak, valóban sok az áthaladó jármű, teherautó az adyvárosi utakon. Különösen a zsúfolt Szigethy Attila út teherautós terheltsége szembetűnő, szinte hihetetlen, hogy valamennyiük győri célfuvarral közlekedik.
Az is tény azonban, hogy rengeteg autó parkol a városrész utcáin: ha valamennyiüket csak naponta egy alkalommal használja a gazdája, máris zsúfolttá válnak az utak.
A városi főépítészi iroda vezetője, Kozmon Kinga érdeklődésünkre elmondta, a rendezési tervben már jó előre számoltak a forgalom várható megnövekedésével, ezért a tervekben már régóta szerepel legalább kettő, a Szigethy Attila úttal párhuzamosan haladó tehermentesítő útvonal. Az egyik lesz a Győr-Szabadhegy délkeleti szélén húzódó úgynevezett panorámaút, amely a 81-es és a 82-es főutak városba vezető szakaszait köti majd össze egymással, a másik segítségével pedig az Erfurt utcáról lehet eljutni közvetlenül a hamarosan felépülő Fehérvári úti felüljáróhoz.
A Szigethy Attila úton áthaladó kelet–nyugati forgalom további enyhítéséhez járulhat hozzá, hogy a Zöld utca meghosszabbítása révén is elérhető lesz a József Attila-lakótelepről a Fehérvári út. Mindez azonban csupán az elsősorban a városon belül egyik helyről a másikra eljutni szándékozó közlekedők útvonal-választási lehetőségeit bővíti. Azoktól a gépjárművektől, amelyek a megyeszékhely közútjait tranzitcéllal veszik igénybe, ilyen módon valószínűleg nem lehet megszabadulni. Mint az irodavezető is utalt rá, ez elsősorban a forgalomirányítás feladatköre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhét a telepen

Kanyargós út vezet a telepre. Az út szélén nincs virág, mi több, hihetné az ember, hogy az a… Tovább olvasom