Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 6°C | 12°C

Egészségügyi centrumot terveznek az újrónafői kastélyban

Részleteket egyelőre nem árult el a közelmúltban értékesített újrónafői kastély új tulajdonosa. Az Egyesült Államokban kutatóorvosként dolgozó asszony egészségügyi centrumot tervez a patinás épületben.
Amint arról lapunkban a közelmúltban beszámoltunk (Kisalföld, 2007. február 2.), a moson-

magyaróvári önkormányzatnak sikerült értékesítenie a már hosszú ideje üresen álló és eladásra szánt újrónafői kastélyt. Mint ismeretes, az 1800-as években létesült patinás épületben az utóbbi évtizedekben a Karolina Kórház tüdőosztálya működött. Az intézmény rekonstrukciójának első üteme során az osztályokat beköltöztették az anyaintézménybe, így az ingatlan feleslegessé vált. Az önkormányzat költségvetésének bevételi oldalán évről évre betervezték a 2,7 hektáros parkos terület közepén álló, 1618 négyzetméteres kastély eladásából származó mintegy 140 millió forintot. A közelmúltban jelentkezett egy érdeklődő, akivel aztán – a kikiáltási ár felett – megköttetett az üzlet is. Az ingatlan új tulajdonosa sajtótájékoztatón állt a nyilvánosság elé és beszélt a kastéllyal kapcsolatos terveiről.
Szabó Miklós polgármester a tájékoztatón elmondta: a vevő személyi kötődés útján talált Mosonmagyaróvárra és ezzel az újrónafői ingatlanra. Szerinte korrekt megállapodást kötöttek és jó kezekbe került a kastély. Kertész Attila, Újrónafő első embere örül annak, hogy végre gazdára talált a már régóta elhanyagolt épület. A polgármester bízik abban, hogy az új tulajdonos jó gazda módjára kezeli majd a épületet, amihez a falubeliek többsége érzelmileg kötődik.
Az új tulajdonos, dr. Szathmáry Zsuzsanna magyar állampolgár, ám az év nagy részében az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol kutatóorvosként dolgozik. A kastély hasznosításával kapcsolatban, mint mondta, „kabalából” egyelőre nem kíván részleteket elárulni, csupán annyit, hogy egy egészségügyi centrum létrehozását tervezik.
Dr. Szathmáry Zsuzsanna elmondta: a kastély felújítása során arra törekednek, hogy a belső kialakítását tekintve modern legyen, ám kívülről a lehető legnagyobb mértékben visszaállítsák az eredeti állapotot. A Kisalföld érdeklődésére a tulajdonos nem árult el részleteket a leendő egészségügyi centrum funkciójáról, ahogy a beruházás költségéről és megvalósításának idejéről sem. Egyelőre tervezőktől kérnek ajánlatokat. A tulajdonos tárgyal továbbá a helyi egyetemi karral is a majdani együttműködésről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 02.23.

Tovább olvasom