Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Egy cipőben

A film két olyan nővér története, akik semmiben sem hasonlítanak egymásra, kivéve a cipőméretüket. A könnyed, gátlástalan Maggie Feller élvezi, hogy bárkit az ujja köré csavarhat; egyetlen célja az, hogy jól érezze magát. Rose, a nővére józan, rendezett életet él, sikeres ügyvéd, aki rosszallóan figyeli húga kicsapongásait.
rendező: Curtis Hanson

író: Jennifer Weiner
forgatókönyvíró: Susannah Grant
operatőr: Terry Stacey
jelmeztervező: Sophie Carbonell
zene: Mark Isham
producer: Carol Fenelon, Curtis Hanson, Ridley Scott
látványtervező: Dan Davis
vágó: Lisa Zeno Churgin, Craig Kitson

szereplő(k):
Cameron Diaz (Maggie Feller)
Toni Collette (Rose Feller)
Shirley MacLaine (Ella)
Mark Feuerstein (Simon Stein)
Brooke Smith (Amy)
Richard Burgi (Jim Danvers)

A film sztorija

Maggie (Cameron Diaz) a középiskola óta nem sok sikert ért el az életben: partikra jár, sűrűn váltogatja munkahelyeit, és egyetlen értékének a férfiakra gyakorolt vonzerejét tartja. Önbizalom híján inkább támaszkodik a kozmetikai szerekre, mint a könyvekre és a saját tudására, viszont tökélyre fejleszti az alkalomhoz illő ékszer és ruházat kiválasztásának képességét. Nincs se pénze, se otthona - a barátoknál és a rokonoknál száll meg, amíg azok rá nem unnak a kéretlen vendégre.

Testvére, Rose (Toni Collette) mindenben az ellentéte: a Princeton egyetemen végzett, egy menő jogi cégnél dolgozik Philadelphiában, és szinte minden idejét a munkája köti le. Folytonosan a testsúlyával küzd, a ruháiban pocsékul érzi magát, és mivel cseppnyi önbizalma sincs külsejét illetően, a társasági és szerelmi élete is a nullához közelít. Ízlésesen berendezett lakása valóságos menedék a külvilág elől. Egyetlen öröme a cipővásárlás, ugyanis a cipőket legalább nem tudja kihízni - de sajnos nagyon kevés lehetősége nyílik viselni is őket.

A nővérek egy szerencsétlen veszekedést követően felkeresik régóta nem látott, már számon sem tartott nagyanyjukat (Shirley MacLaine). A találkozás mindannyiuk életében döntő változást hoz, és megtanulják, hogyan éljenek békében önmagukkal és egymással. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"A mindennapi élet buktatói, emberarcú szituációk, veszedelmes
viszonyok, esküvő és temetés szerves egységet alkotva fogalmazzák meg a mozi hétköznapi tanulságait: vak tyúk is talál szemet, a szerencse forgandó és nem csak a húszéveseké a világ. Az okító aforizmákkal együtt grátisz hazavihetjük az optimista nyitott zárlat autófényszórókba vesző hangulatát, eggyé válhatunk a filmmel, amelynek hősei és nézője, még ha csak egy estére is, egy cipőben járnak."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában nincs többé távirat

A jövő év január elsejétől megszűnik a táviratfeladás lehetősége a szomszédos Ausztriában. Tovább olvasom