Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

egy életút elismerése

Győr idei sportévzáróján a város ezüst emlékérmével, emlékplakettel és hatalmas virágkosárral köszöntötték K. Szabó Tibornét. Így ismerték el a több évtizedes eredményes munkáját, amelyet a város diáksportjáért végzett.

diáksport

K. Szabó Tiborné pályafutása 1974-ben kezdődött, amikor a győri kereskedelmi iskola testnevelő tanára az akkori városi tanács sportfelügyelőségének módszertani főelőadója lett. Később válthatott a diáksportra, amit mindig is jobban szeretett.
Feladat bőven akadt ezen a területen, hiszen a város valamennyi általános és középiskolájával kellett foglalkoznia, 250 testnevelő tanárral tartani a kapcsolatot. A diákversenyek szervezése – amikor 15 sportágról, 6 korcsoportról van szó –, külön az általános és külön a középiskolák számára fiúknak és lányoknak, valóban egész embert kíván. A testnevelő tanárok országos egyesülete (MTTOE) városi szervezetének titkáraként is számos elismerés kísérte munkáját. Részben a nevéhez fűződik a városban a szervezett úszásoktatás bevezetése, amelyet manapság már kiterjesztették az óvodák nagycsoportosaira is. Hathatós segítséget nyújtott az országos hírű győri Ovifoci Klub megalakulásához és működtetéséhez is, hiszen tagja a klub elnökségének. Az oviolimpia pedig már tizenhárom éve jól szervezett és sikeres, nagyszámú gyermeket jegyzett el Győrben a sporttal.
K. Szabó Tibornénak nagy elégtétel, hogy elismerik munkáját, s a Győrött rendezett kézilabda-, kajak-kenu és egyéb világversenyek során mindig számítanak tapasztalatára, fontos feladatokat bízva rá. Véleménye szerint ezeket csakis jó csapatmunkával lehet sikerrel elvégezni, s szerencsére őt egész pályafutása során mindig olyan emberek vették körül, akikre számítani lehetett.
Azon a véleményen van, hogy Győrnek nagyon kellene már egy városi diáksportcentrum, de addig is, amíg ez elkészül, szervez, tárgyal, kombinál, hogy mégis valamennyi versenyt jó körülmények között tudják megrendezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom