Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Egy érzékeny lélek a médiában

Jakupcsek Gabriella évek óta meghatározó személyisége a magyar médiának. A hazai „sztároktól" eltérően azonban ritkán találkozhatunk vele a bulvárlapok hasábjain. Valószínűleg ez is közrejátszhat abban, hogy a kereskedelmi televízióban már hét éve szereplő műsorvezető hiteles tudott maradni az emberek előtt. A TV 2 úgy döntött: egy ideig szünetelteti Gabriella műsorát, a Multimilliomost.
Fotó: TV2
Vajon mi foghatja meg az embereket Jakupcsek Gabriellában? Valami bizonyosan, hiszen nyáron az egyik napilap kivel találkozna legszívesebben a mennyországban kérdésére az ő nevét mondták legtöbben. Na, nem mintha máris odakívánnák az emberek. Csupán szeretetből.

A teljesítmény számít

Gabi – akit telefonon sikerült utolérnünk – nem olvasott a felmérésről, de mikor meghallotta, teljesen felvillanyozódott. – Hát ez nagyon jó hír! Látja, ha én ilyen érzelmeket tudok kiváltani az emberekből, akkor megéri csinálnom – mondja. Csinálni a szakmát, a hobbit. Mert Gabinak alapvetően a munkája a szerelme. No meg két fia és férje, Kliegl Ádám operatőr, akivel már tizenhárom éve él boldog házasságban. Televíziózásról azonban otthon soha nem beszélnek. – Mi a teljesítménynek tulajdonítunk jelentőséget. Mindegy, mit tesz az ember, csak legyen jó benne – mondja. Talán az fogja meg a nézőket benne, hogy nem úgy viselkedik, mint napjaink sztárjai? Jakupcsek Gabriella hűséges típus. Akkor is, ha nem mennek mindig úgy a dolgok, ahogyan szeretné. Munkaadója, a TV 2 ugyanis úgy döntött: egy ideig szünetelteti kvízműsorát. A Multimilliomos – még nem is olyan régen – milliókat ültetett nap mint nap a tévé képernyői elé. Sokan nem is a játékosok, hanem miatta nézték a műsort. Rengeteg ember megfordult nála a háromszáz adás alatt, köztük több Csongrád megyei is.

Nem szégyelli könnyeit

– Amit kap az ember, azt adja vissza – ez a mottóm, meséli. És én olyan szeretetbombát kapok, amit nem lehet nem viszonozni. Hobbija nem is lehetne más, mint új emberek, új történetek megismerése. – Ebben a Multimilliomos sokat segített. Olyan sorsokkal találkozhattam, amikkel más keretek között nem lett volna lehetőség.

Amikor arra kérem, mesélje el legkedvesebb emlékét a műsorról, gondolkodóba esik. – Egyet nehéz lenne kiemelni – mondja. Eszébe juttatom, egyszer egy rákbeteg asszonnyal játszott, és a játék végén együtt sírtak-örültek a nyereménynek. – Igen, ez is egy a sok szép emlék közül. És külön öröm, hogy neki később is tudtam segíteni. Megkeresett egy cég, és táplálékkiegészítőket, vitaminokat ajánlottak fel neki. Nagyon szeretek nevetni, de bármikor ellágyulok, és a könnyeimet sem vagyok hajlandó eltitkolni a kamerák elől – vallja. Talán az fogja meg az embereket benne, hogy ennyire természetes?
Rajongóinak, kicsit még várniuk kell, hogy újra saját műsorban láthassák. – Mindig hétköznapi emberekkel szerettem foglalkozni, legyen az kvízműsor vagy szórakoztatás. Inkább csinálok egyvalamit, de az értelmes legyen. Egyelőre várok egy új műsor indításával – meséli. Talán az fogja meg az embereket benne, hogy ennyire céltudatos?

A magánélet tabu

Gabi kritikus a magyar médiával kapcsolatban. Túlképzés folyik benne, ahol a hallgatók egyre távolabb kerülnek a gyakorlattól. A televíziós csatornák pedig nem termelik ki utánpótlásukat. – Színészeket azért alkalmaznak, mert bátrabbak a kamera előtt – nem kell betanítani őket. Attól, hogy jó a csomagolás, nem biztos, hogy a tartalom is megfelelő. Néha olyan csacsiságok sülnek ki mindebből – mondja el véleményét a mai médiavalóságról Jakupcsek Gabriella. Talán az fogja meg az embereket benne, hogy ennyire szókimondó? Magánéletét nem szereti viszontlátni a bulvárlapok oldalain. – Csak határozott fellépéssel lehet távol maradni tőlük. Sajnos aki egyszer belelép, kénytelen részt venni ebben a mókuskerékben. Ne velem legyen tele a sajtó, hanem a munkám végeredményével – mondja Jakupcsek, aki szerint ha az a sztár, aki a lapokban magánélete kiteregetésével és nem tevékenységével szerepel, akkor ő nem tartja annak magát. S hogy mivel lehetne meghódítani Jakupcsek Gabriellát, ha már nem lenne foglalt a szíve? Humorral, szelídséggel, karakterrel és ésszel. Talán ez fogja meg az embereket benne: olyan, mint bármelyikünk.

Kiss Gábor Gergő
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, esetleg szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt,… Tovább olvasom