Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Egy év 8 hónap felfüggesztett a tankelkötőnek

Az enyhítő körülmények között vette a bíróság figyelembe, hogy a harckocsit nem kellő gondossággal őrizték.
Egy év 8 hónap börtönt kapott a "tankelkötő" - 4 évre felfüggesztve - szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kihirdetett első fokú, nem jogerős ítélet szerint. A most 67 éves, büntetlen előéletű férfit három évre eltiltották a közúti járművezetéstől és negyedmillió forint kártérítésre kötelezték közúti veszélyeztetésért, jármű önkényes elvételéért és rongálásért.

A magyar és a nemzetközi médiában is többször láthatóak voltak azok a felvételek, amelyek 2006. október 23-án a tüntetők gyűrűjében, a rendőrsorfal felé gördülő T-34-est mutatták. A média által azóta "tankelkötőnek" elnevezett vádlottat, aki a bíróságon a Magyar Gárda egyenruháját viselte, a Gárda számos tagja elkísérte a tárgyalásra. A perben elhangzott az is, hogy a harckocsi a kulturális javak közé tartozik, és muzeális értéket képvisel.

Szinessyné dr. Bardocz Krisztina bírónő az ítélet szóbeli indoklásakor hangoztatta: az enyhítő körülmények között vette a bíróság figyelembe, hogy a harckocsit nem kellő gondossággal őrizték, pedig a 2006. szeptemberi atrocitások után számolni kellett volna a rendbontással.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a járművezetéstől való hosszabb időtartamú eltiltásért, a védő és a vádlott pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Gaben07 2009. január 24. 09:13
  „flexsnake te akkora barom vagy, hogy nyugodtan meghalhatsz, lődd fejbe magad, kérlek. De az is elég lett volna ha a rihe-rühes kurva anyádba beleszakadt volna a fejed.”
 • 24. flexsnake 2009. január 22. 21:13
  „12.) én grönlandi eszkimó vagyok. Nálunk ha nincs hal nem kezdünk el beleszarni a vízbe mert attól még nem lesz több.
  Küldjed moderáltatni, nyilván nem volt sértő. Mivel ha utánanéztél volna a kődobálok szélsőjobbosok voltak.

  15.) nem többes szám. Egy faszi lett szemtelen akinél nem volt bizonyítható hogy a lövedéket egyáltalán rendőrségi fegyverből lőtték ki. Ilyen alapon akár egy társa is kilőhette, esetleg saját magának mint annakidején a biztosításért egyesek levágták az ujjukat. Nincs már rebisz ;)
  Sikeresebb vagyok mint te ebben biztos vagyok miután láttam az anyagod ;)

  16.) na a hozzád hasonlók voltak kint akiknek nem ártott volna egy sortűz mint a komolyabb időkben. De előfordúlhat hogy szorúlt helyzetbe kerülsz és akinek akkor kellene segítenie majd nem fog. Soha nem tudhatod.

  18.) hülye elipszilonos LY

  van egy olyan érzésem ha a bírósági itélet ennyiben marad akkor az illető úgyis elkövet valamit :D
  Kitüntetést minden oszlató rendőrnek! Annak is aki kishiján bentégett a kocsiban mert a békés tüntetők rágyújtották.És majd ezek a kommentelő szélsőségesek segítsék a gyógyulásban azt a rendőrt is akinek az arcát felismerhetetlenné törték a kockakövek.
  Az ilyen tankos-romantikus senkiháziakat meg nyilvánosan kellene kivégezni mivel veszélyeztette mindenki életét még a csőcselék csürhéjét is. Ha gyurcsány ülne tankba akkor meg lázadoznának ezek a balfékek akik semmi mást nemtudnak csak kommentben zsidózni, cigányozni miközben annyi szavuk sincs hogy gázában megállítsanak egy háborút.
  Szánalmas bagázs :D”
 • 23. tüsök 2009. január 22. 18:49
  „hazaipálya
  A tank nem megoldás.Biztos vagyok benne,hogy többségében ártatlan embereket taposott volna szét,ha elszabadul.Én szemtanúja voltam,amikor irányíthatatlanná vált ennél sokkal modernebb hk.
  Választások előtt minden párt többet ígér mint amit teljesíteni tud.Ez alól egy sem kivétel.Majd figyeld meg Obamát.
  Természetesen véleményed tiszteletben tartom.”
 • 22. nyomdasz63 2009. január 22. 18:00
  „Én a munkámnál fogva találkoztam már jobb, bal ,szélsőjobb,szélsőbal-20--70 közötti emberekkel,akik politikai hitvallásukat a szívinfarktus határán prezentálták!!! Sz.tem a tank az tank! "Hirtelen felindulásból elkövetett" elkötés azért>>>odabasz!!! Egy fiatalabbnak "buli"haverok előtt,vagányság/NEM mentesít!/de aki a koránál fogva feltehetően tudja/nem csak filmekbők/mi egy tank--egy néhány ?????????-t azért megér.”
 • 21. Luckatosh 2009. január 22. 12:18
  „Ennyit azert siman megert hogy hires legyen,es bekeruljon a vilag hiradoiba! Lesz mivel dicsekedni az unokakanak.
  Perhuzamot huztok itt a rendori fellepessel meg a hatalmon levo kormannyal. Kerdem en ,a Orsos Viki lesz ujra a kiraly, akkor a rendorok hirtelen meginteligensednek majd es simogatni fogjak a randalirozokat?”
 • 20. hazaipalya 2009. január 22. 04:53
  „tüsök,mellébeszélsz,a millios sikkasztásokért mi járna?és mit kapnak?erre válaszolj már.a tank azért ment ki mert hazugságokkal elcsalták a választásokat,ha nem történt volna ez meg akkor nem lett volna tank . tudom nehéz ezt megérteni .”
 • 19. hazaipalya 2009. január 22. 04:50
  „én annak nézlek fizetett bérenc.”
 • 18. csako2 2009. január 21. 23:38
  „EGYSZERÜEN  RÖHEJES A BIROSÁGI  ITÉLET.  MÉG  EGY  ROMA  KÉTMÁZSA FALOPÁSÉRT  SIMÁN  KAP HATHONAP  LETÖLTENDÖT.ADDIG  EZ A FAZON  MÉGMAJD  HÖSLESZ?  SZÉGYELHETNÉK  A BIRÁK  MAGUKAT.  EZTNEVEZIK  IGZSÁGSZOLGÁLTATÁSNAK?  VAGYCSAK SIMÁN  HÜJÉNEK NÉZNEK  BENNÜNKET??????”
 • 17. comet 2009. január 21. 23:16
  „15.Conquer, a düh nem jó tanácsadó. Ha a zsidókat általánosítod egy két degenerált cionista heccelése miatt akkor idővel egy szintre fogsz kerülni az uszítókkal. Flaxnake -nek könnyen lehet hogy épp ez a szándéka.”
 • 16. comet 2009. január 21. 23:04
  „Flexsnake, te magadtól vagy ilyen tahó, vagy valaki fizet érte?
  A hiányolt sortüzed amúgy megvolt, bár az általad istenített izraeli hadsereg színtjét az EU normák miatt nem érhette el.
  Majd ha lesz egy kis időd, nézd meg hogy kiket és hogyan ütlegelt az a rendőrségnek nem nevezthető alakulat ami bizonyítottan járókelőket, kűlföldieket is súlyosan bántalmazott még az őrszobán is, ahol kiderült hogy azoknak semmi közük semmilyen szélsőjobboldali csoportosuláshoz. A tömeg előtt hadonászó provokálók közül nemigen kaptak el senki (lehet, hogy nem véletlenül).
  A szélsőséges barom a megnyilvánulásaid alapján amúgy te magad vagy, hisz láthatóan élvezed a "hirtelen haragú magyarok" hergelését, ami néhol elég aberráltnak tűnik.
  A helyedben valami pszichiátriai szaklappal kezdenék el chat-elni, ők talán tudnak rajtad segíteni.”
 • 15. Conquer 2009. január 21. 23:02
  „11. hozzászólás flexsnake 2009.01.21. 19:55

  Igazad van. Azt a sok barom REBISZ-es állatot, akik gumilövedékkel lőtték ki ártatlanok szemét, azokon kellett volna a tankkal áttaposni. Ha egy komplett rendőrsorfalon áttapos az öreg a tankkal és feldönti a vízágyút is, amit EU-s pénzből vásároltak, akkor lett volna igazi értelme... De én így is büszke vagyok rá...
  Flexsnake... Nem az veled a baj, hogy kommentezel, hanem hogy elvakult vagy... Tudom, hogy a hülyeség az alkotmányos jog, de vélelmezem, hogy te sikertelen lehetsz az életben és itt éled ki nagyon komoly frusztrációidat. Nagyon sajnállak.
  Egyébként meg szerintem ( a te logikádat követve) azt kellene csinálni, hogy amikor a "cipős emlékműnél" a Duna parton megemlékezés van, belelőni őket a Dunába (már úgyis megszokták). Hogy meneküljenek a ballib férgek (természetesen a valóságban ezt nem kívánom senkinek).”
 • 14. cartagonova 2009. január 21. 22:53
  „Lesz még nemzeti hős is ebből az emberből!”
 • 13. tüsök 2009. január 21. 21:31
  „hazaipalya
  Szerintem én nem gyurcsányul gondolkodom,inkább megpróbálok reálisan.”
 • 12. hazaipalya 2009. január 21. 20:56
  „11est moderalasra küldöm . te milyen nemzetiségü vagy ?”
 • 11. flexsnake 2009. január 21. 19:55
  „ja, kényszeritették őket hogy garázdálkodjanak. Na ezért kellett volna sortűz minden baromra. Visítva menekültek volna a jobbos férgek.”
 • 10. flexsnake 2009. január 21. 19:53
  „Mivel hadijármű és használható volt a hadbíróságnak kellene tárgyalnia és mindenképpen hedigépjármű eltulajdonítása nem sima bevásárlókocsi. Majd ha egy ilyen szar átmegy a kölyködön, én is azt mondom hogy kis csíny volt az egész és ki is tüntetem. Kibujt belőletek a szélsősége anarhista? Remélem a lehető legsílyosabb büntetést fogja kapni.
  Az hogy nem védték még nem jogosít fel senkit hogy ellopja. Ne zárd be az ajtód, ettől még ugyanúgy büncselekmény ha bemegyek és kirabolom. Azért a két kezét levágnám hogy többé ne csináljon ilyet.”
 • 9. comet 2009. január 21. 19:51
  „7. valóban, a felbújtót is elő kéne venni, aki hazugságaival, nemzetromboló ténykedésével zavargásokra kényszeríti az embereket. Mert hogy demokratikus úton a jelek szerint nem lehet megszabadulni a hazugságok által, azaz törvénytelenül hatalomra került szélhámos miniszterelnöktől.”
 • 8. achilleus 2009. január 21. 19:37
  „Az MR1-en következetesen "tankrabló"-ként említették.
  - Szellemes szójáték, de a tényálláshoz nem sok köze van.”
 • 7. hazaipalya 2009. január 21. 19:36
  „ha nem lenne öszödi beszéd akkor meg se történt volna . tücsök te nagyon furcsanyul gondolkozol :D”
 • 6. tüsök 2009. január 21. 18:48
  „A T-34 nem játék,még ha annyira öreg is mint aki elkötötte.Szerencse, hogy nem okozott nagyobb balesetet.Ez azért túlment a csínytevés határán.Mindenképp letöltendő szabadságvesztést érdemelne.”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Nem kell pótköltségvetés

A szocialisták szerint nincs szükség pótköltségvetésre, mert a jelenlegi sarokszámok nem indokolják azt. Az államháztartási törvény alapján a kormány saját hatáskörben tehet lépéseket a válság kezelésére. Tovább olvasom