Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Egy hét az adóbevallásig

Már csak egy hét van hátra május 21-e éjfélig, ameddig a 2006. évi szja-bevallásokat szankció nélkül be lehet adni. Az adóhatóság készül a rohamra, így a bevallás előtti utolsó pénteken a központi ügyfélszolgálatok este hat óráig nyitva tartanak.
Már csak egy hét van hátra május 21-e éjfélig, ameddig a 2006. évi szja-bevallásokat szankció nélkül be lehet adni. Az adóhatóság készül a rohamra, így a bevallás előtti utolsó pénteken a központi ügyfélszolgálatok este hat óráig nyitva tartanak. Mint Polgár Péter elnökhelyettes elmondta, az idén előbbre tartanak, ugyanis május 4-éig 33 százalékkal több szja-bevallás érkezett az adóhatósághoz, mint tavaly ugyaneddig. A nyilvántartott 1 millió 812 ezer 22 darab bevallás 52 százalékát már internetes programmal töltötték ki – a tavalyinál 20 százalékkal többen választották ezt a módszert –, s ezek 42 százalékát (több mint 398 ezret, ami az előző évi közel 16-szorosa) elektronikus úton nyújtották be. A bevallások 48 százalékát – közel 863 ezret – papíron töltötték ki, illetve nyújtották be, ez nagyjából a tavalyinak felel meg. Az adóhatóság május 4-éig 43,454 milliárd forint adót utalt vissza, 25 százalékkal többet, mint tavaly, fejenként a tavalyi átlagosan 58 ezer 901 forinttal szemben 52 ezer 500 forintot.

Az APEH felhívta a figyelmet: ha valakinek február 15-éig kellett volna bevallást benyújtania, de csak most ébredt rá arra, hogy ezt elmulasztotta, nem árt tudnia, hogy olcsóbb megoldás, ha az év végéig pótolja, mint ha az adóhatóság állapítana meg ellenőrzése során adókülönbözetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rúzsa Magdi kilencedik az eurovíziós dalfesztiválon

A szerb Marija Serifovic a Molitva (Imádság) című dallal nyert az 52. Eurovíziós Dalversenyen. Rúzsa… Tovább olvasom