Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Egy hétvége, nyolc sérülés

Csaknem egy egész futballcsapatnyi játékos sérült meg komolyabban a legutóbbi bajnoki pontvadászat során. Nyolcan kórházi ellátásra szorultak.

Labdarúgás

A Kisalföld keddi számában már beszámoltunk arról, hogy a hétvégi fordulót követően az NB II-es Integrál-DAC csapatából egy, míg a Gyirmót gárdájából két labdarúgó kötött ki futballmeccs után a győri kórház baleseti sebészetén. Rajtuk kívül öt alacsonyabb osztályú játékos került hasonló helyzetbe, így kijelenthető: meglehetősen fekete hétvégét zártak megyei csapataink futballistái.
A sportolókat az ügyeletes orvos, dr. Milanovich Gábor balesetsebész látta el. Az adjunktus egyébként a megyei labdarúgó-szövetség orvosi referense is, a megyében futballozó labdarúgók kedd délutánonként hozzá fordulhatnak panaszaikkal.
„ Sajnálatos, hogy egy hétvégén ennyi labdarúgó szenvedett viszonylag súlyosabb sérülést – mondta el érdeklődésünkre Milanovich doktor. – Szombaton a volt élvonalbeli kapusnak, Molnár Leventének ficamodott ki a válla. Neki várhatóan több hetet kell majd kihagynia, sőt, a teljes és végleges gyógyulás érdekében valószínű, nem kerülheti el a műtéti beavatkozást sem.”
Másnap a másik NB II-es újonc, a Gyirmót csapatának két futballistája kereste fel a rendelőintézetet. A volt válogatott Korsós Attila kézsérülése súlyosnak tűnt.
„ P csuklótájéki törés gyanújával került hozzánk, azonban a vizsgálatok kimutatták, hogy nem törött el a keze, egy gipszrögzítést kapott, ami után elhagyhatta a kórházat. Szintén hazamehetett csapattársa, Nagy László is, akinek combhajlító izma húzódott meg.”
Nem volt ennyire szerencsés a levéli Farkas József – neki az elülső keresztszalagja szakadt el és operálni kellett –, valamint a nagyszentjánosi Tímár Szabolcs, aki bokasérülései miatt szintén nem kerülhette el a műtőasztalt.
Szintén a bokájával akadtak gondok a bácsai Molnár Lászlónak, aki külső bokaszalag-szakadást szenvedett, a bodonhelyi Nagy Gábornak pedig a térdszalagja szakadt el.
Rajtuk kívül a püski Czafik Péter összefejelt ellenfelével és agyrázkódással került a kórházba, többnapos megfigyelésre.
A sebész szerint főleg ilyenkor, a bajnokság elején sokkal nagyobb fizikai és pszichés felkészültséggel, koncentrációval kell futballozni, hogy a labdarúgók ne veszélyeztessék saját és mások testi épségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, esetleg szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt,… Tovább olvasom