Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Egy hónap múlva elkezdik a munkát

Felháborító, ami a soproni Széchenyivel történik. A közlekedés katasztrófa, a tanórák a folyosón szintén, a tanítás és tanulás sem egyszerű így. A régi épület pedig még mindig úgy áll, mint júniusban. Mi lesz így egy jó, elit gimnáziumból?

Immár négy hónap telt el azóta, hogy a Széchenyi István Gimnázium Templom utcai épületében utoljára kicsengettek a tanórákról. Júniusban, az évzáró után „összecsomagolt” az iskola, augusztusban pedig már a Győri útra, a Magyar Telekom oktatási központjába szállították a felszereléseket.

Hiába költözött azonban ki az intézmény, az átalakítás még mindig nem kezdődött el. Eredmény nélkül teltek el az építkezés szempontjából kedvező nyári hónapok és egyelőre a gyerekek is „fölöslegesen” szűkösködnek az átmeneti helyükön. Ráadásul a város havi kétmillió forint plusz áfát fizet a jelenlegi épület bérléséért.
Mint a Kisalföld megtudta, a késlekedés oka a közbeszerzési eljárás elhúzódása. Az első kiírást visszavonta ugyanis a pályáztató önkormányzat, mivel erősíteni kívánta a kivitelezés feltételeit. A második kör leadási határideje pedig szeptember 13. volt. Eddig az időpontig öt ajánlattevő adott le érvényes pályázatot. Mint a Sopron Holding Zrt. ingatlangazdálkodási divíziójánál megtudtuk, a felújítás végső határideje 2008 márciusa, de mind az öt ajánlat ennél korábbi befejezést tervez. Jelenleg a pályázatok értékelése zajlik, körülbelül két hét múlva pedig eldől, ki végzi el a felújítást. A szerződéskötés és a munka megkezdése egy hónapon belül várható.
A költözés 585 diákot, valamint 56 pedagógust, közalkalmazottat érint. – Ami a közlekedést és a szűkös helyet illeti, igazat adok az üzenet írójának – mondta el a Kisalföld kérdésére Szabó Miklós, a gimnázium igazgatója, aki azt is hozzátette, mindkét szempontból vannak elképzeléseik a helyzet javítására. – Reggelente a Kisalföld Volán Zrt. beiktatott újabb járatokat annak érdekében, hogy csökkenjen a zsúfoltság. Múlt héten pedig egyeztettünk a délutáni járatok sűrítéséről is. Jelenleg azt a problémát szeretnénk kiküszöbölni, hogy ne csak a Jereván-lakótelep felé induljon autóbusz a postaüzemektől.
Mint az igazgató fogalmazott, a tantermek valóban szűkös teret adnak az oktatásnak, még további három-négy helyiségre lenne szükség. – Van olyan kiscsoportos óra, melyet az aulában tudunk csak tartani – folytatta Szabó Miklós. – A postaüzemek épületében vannak használaton kívüli termek és szobák, reményeink szerint a város meg tud állapodni a tulajdonossal azok bérbevételéről. A tornaórákat rossz idő esetén fedett helyre kell vinnünk. Egyes soproni iskolák már felajánlották tornatermüket a nulladik órákra, de szeretnénk, ha – szintén bérbevétellel – a Győri úti központ mögötti üres raktárépületet is megkapnánk és ott berendezhetnénk a saját tornatermünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

eltörött egy eto-szurkoló állkapcsa

Kézilabda

Izgalmas mérkőzésen egy góllal maradt alul a PLER-Airport ellen a Rába… Tovább olvasom