Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Egy hónapra bezárhatnak a közhivatalok

Ügyintézési szünet bevezetését fontolgatják a közintézményekben: a közhivatalok egy része egy hónapra bezárna, a dolgozókat kötelező szabadságra küldenék.
Szetey Gábor, a kormányzati személyügyért felelős államtitkár nem cáfolta a hírt, de jelezte: a törvény megalkotását egyelőre csak fontolgatják, a részletek még egyáltalán nincsenek kidolgozva. Franciaországban például bevált gyakorlat, hogy többhetes közigazgatási „szünet” van, itthon azonban egyelőre több hivatal esetében is elképzelhetetlen, hogy nyári szabadságot vezet be. A

munkanélkülieket el kell látni, a fogyasztóvédelmi ellenőröket, a közegészségügyi-járványügyi felügyelőket sem nyáron kellene elküldeni szabadságra, és a földhivatal, az okmányiroda sem csukhat be hetekre – fogalmazott a lapnak Fehér József, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára.

Egy kormánytag név nélkül elmondta: felvetődött, hogy a nyári szünet ne kötelezettsége, hanem lehetősége legyen a hivataloknak, a „bezáróknak” viszont – a bíróságokhoz hasonlóan – ügyelosztási tervet kellene készíteniük. Azt szinte kizártnak tartotta, hogy mindebből már 2007-ben legyen valami, mivel „az állampolgárok innák meg a levét”.

A hivatali nyári szünet egyébként nem ismeretlen teljesen Magyarországon. A bíróságok (a cégbíróság nem) július végétől augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak. A versenyszférában a gyártó cégek egy része is leáll nyáron néhány hétre, a termelési szünetben végzik el például a karbantartási munkákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párbeszéd az államtitkárral a borászatról Versenyhátrányban

a soproni pincészetek

Sopron Horváth Ferenc Első kézből tájékoztatta a soproni és Sopron környéki… Tovább olvasom