Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Egy kiállítás „képei”

Bezárt Kapuváron a negyedik Hanság Expo. Az előző évekhez hasonlóan kérdések vetődnek fel: hányan látogattak el a kiállításra, a cégeknek, vállalkozásoknak mennyire volt megfelelő a vásár, és sorolhatnánk a számokkal és százalékokkal kifejezhető statisztikákat.
Az elmondható, hogy idén is a várakozásoknak megfelelően sokan voltak kíváncsiak a Hanság Expón kiállított árukra és az ajánlott szolgáltatásokra. Az időjárás némileg kegyes volt a vendégekhez, az itt dolgozók viszont nem mindig illették dicsérő jelzővel ezt a mindenkitől független dolgot. Dicséretükre legyen mondva, mindegyikük szó nélkül igyekezett a látogatók kedvében járni. Minden korosztály megtalálta a neki való szórakozást: az idősebbek az élelmiszer- és bútorkiállításokat, a középkorosztály az autósstandokat, a fiatalabbak a számítógépes, internetes bemutatókat.

Kapuvárnak, a szűkebb környék gazdasági központjának mindenképpen hasznára vált ez az expó. Gond, hogy nem minden mérvadó helyi vállalkozás képviseltette magát. Ahogy a beszélgetésekből kiderült, ez talán a mostanában rendezett vásároknak is köszönhető. Ez az apró probléma a környező kisvárosok közötti összefogással megoldható lenne. Ezt némileg alátámasztva nyilatkozott a Kisalföldnek Horváth Árpád, a Kapuvári Iparkamara vezetője.

– Minden évben egyre több céget sikerül megnyernünk a kiállításra. Ez talán a szervezők jó munkájának és az egyre több látogatónak köszönhető, valamint annak, hogy a vállalkozók felmérik a jelenlét hasznát. Ausztriai és a szakminisztériumból érkezett vendégek részvételével színvonalas konferenciát is tartottunk. A legnagyobb sikert Szalay Antal nagyon gyakorlatias előadása aratta. Bízom benne, hogy az expó jó híre eljut azokhoz is, akik idén nem voltak jelen, de a jövőben kiállítóink között üdvözölhetjük őket.

A rendezők nagy hangsúlyt fektettek az uniós csatlakozásra. A vállalkozások információhoz jutását könnyítették azzal, hogy egy EU-standot állítottak fel a vásár területén. A főút másik oldalán a könnyebb műfajé volt a főszerep. Az ismert hazai sztárokon kívül világzenét játszó együttesek is felléptek. Mégis legemlékezetesebbek a zárónapi táncbemutatók voltak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint nyerő évjárat várható

A borászat – akárcsak a mezőgazdaság többi ága – nem jelent könnyű megélhetést a… Tovább olvasom