Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Egy kiállítás miatt maradt el a koszorúzás

Lapunk tegnapi számában jeleztük, hogy az MSZP Rábaközi Szervezete a csütörtöki csornai ünnepségen kimaradt a koszorúzók sorából. Papp József országgyqlési képviselő, a szocialista párt helyi elnöke tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján beszélt az okokról (Kisalföld, 2007. március 16., 3. oldal).
– Csorna az 1848 hőseihez méltó emelkedett ünnepre készült, amit megpróbáltak elrontani. A helyi Fidesz utasítására olyan fotókat állítottak ki az ünnepség helyszínén, amelyek a Budapest utcáin 2006 őszén tomboló szélsőségeseket békés tüntetőknek, a rendőröket pedig vérszomjas fenevadaknak igyekeznek beállítani. Ez nem kiállítás, hanem beállítás. Tiltakoztunk a polgármester úrnál, hogy azokkal a képekkel beszennyezik az ünnep máltóságát, de hiába. Sok jóérzésq ünneplő is felháborodott. Így nem volt más választásunk, mint tiltakozásunk jeléül csak az ünnepségen vettünk részt, a hivatalos koszorúzáson és fogadáson nem – közölte Papp József, aki azt is elmondta, hogy koszorújukat a csornai ünnepségek hagyományos helyszínén, a Petőfi-szobornál helyezték el. Később a szabadságharcban részt vett premontreiek emléktáblájához is elhelyezték a virágaikat, mert tisztelik őket. (...)
– A Fidesz hónapok óta vádolja és támadja a rendőrséget, és békés, nyugodt ünneplőknek állítja be a kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálózó, autókat gyújtogató, rendőröket késelő vandálokat – tette hozzá a politikus. – Azok, akik husángokkal felfegyverkezve törnek-zúznak az utcákon, barikádokat építenek és gyújtogatnak, nem áldozatok, hanem köztörvényes bqnözők. Ennek a sikertelen agymosásnak a része volt ez az úgynevezett kiállítás. Mi köze ennek március 15-höz? Semmi. Csak az Orbán Viktor hatalmi törekvéseit szolgáló Fidesz-logika szerint van. Az elmúlt év őszén sokkal több rendőr sérült meg, mint tüntető, mégsem láttunk egy sérült rendőrről sem fotót. (...) A Fidesztől a szélsőségesek folyamatos támogatást kaptak: megvédték és felvállalták az árpádsávos, újnyilas lobogót. Ezek a szélsőségesek nem október 23-án vagy március 15-én csapódtak a Fidesz mellé, hanem már régen ott vannak. Róluk hiszi Orbán Viktor, hogy ők az új többség. Csütörtökön este láttuk, hogy szerencsére kevesen vannak. Orbán Viktor erejéből már csak néhány száz eszelős aktivizálására futotta. A Fidesz ne legyen büszke arra, hogy eseménytelenül együtt ünnepelt a hivatalos ünnepségeket meggyalázó, Budapest utcáit újra felforgató és gyújtogató árpádsávosokkal. Inkább szégyellje magát. Hónapok óta hecceli őket, és politikai támogatást ad nekik. Újra sikertelen kísérletet láttunk arra, hogy a cinikus politikusok által támogatott söpredék elvegyen tőlünk még egy nemzeti ünnepet. A rendőrség azonban törvényesen, jól szervezetten rövid idő alatt rendet tett. Köszönjük nekik – zárta tájékoztatóját Papp József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét bevált

a vámudvaros trükk

A pénzügyőrség által lefoglalt mqszaki cikkeket kedvező áron kínálva csalt ki összesen… Tovább olvasom