Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Egy látomás miatt a falu szegényeire hagyta a vagyonát

Egy spanyolországi asszony, látomásának köszönhetően, Sahagún falu lakóira hagyta 410 ezer eurós örökségét, melyet tíz éven keresztül fognak szétosztani.
A település polgármestere csak akkor értesült a dologról, amikor a nő ügyvédei megkeresték, hogy az özvegy, gyermektelen, madridi asszony a szegényeikre hagyta vagyonát. „Először furcsálltam az egészet, annyira szokatlan ez manapság." – mondta az elöljáró, José Manuel Lora. Végül úgy döntöttek, pályázat útján bírálják el, kiket illessen a pénz, ám az első egy hónapos határidő alatt senki sem jelentkezett.

A feltételek szerint kizárólag nagykorú, helyi lakosok pályázhattak, akik hétezer eurónál kevesebb éves jövedelemmel rendelkeznek. A jelenlegi állás szerint 400-500 eurónként fogják elosztani a pénzt, mintegy tíz év alatt, és az azt elnyerők bármire fordíthatják, lakásfelújításra, hiteltörlesztésre, de akár saját élelmezésükre vagy ruházkodásukra is.

Az idős asszony egyébként semmilyen kapcsolatban nem állt a faluval, annál inkább védőszentjével, Sahagúni Szent Jánossal, aki azt prédikálta, hogy a mennyországba úgy juthatunk el, ha pénzünket a szegényeknek adjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor anya a legjobb barátnő

Ahány család, annyiféle szülő-gyermek viszony létezik. Megkérdeztünk néhány szegedi édesanyát és… Tovább olvasom