Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Egy liter sört ihatnak a világbajnokságon a szurkolók

A június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem lesz teljes alkoholtilalom a stadionokban, ugyanakkor korlátozzák a fogyasztást, szurkolónként egy liter alkoholtartalmú sört szabad meginni.
Helmuth Spahn, a testület biztonsági igazgatója elmondta: szigorúan ellenőrzik a sörfogyasztókat, aki megpróbálja kijátszani a szabályokat és a megengedett mennyiségnél többet vesz magához, ötszámjegyű összegű büntetésre számíthat és azonnali hatállyal kitiltják a vb-ről. "Egyelőre úgy tervezzük, hogy minden meccsen engedélyezzük az alkoholtartalmú sör árusítását is, ezen természetesen a torna során, ha a biztonsági kockázat túl nagy lesz, bármikor lehet változtatni" - tette hozzá Spahn.

A biztonsági igazgató hozzátette: szigorú büntetésre számíthatnak a pályára berohanó, magamutogató drukkerek is. "Minden meccs szigorú forgatókönyv szerint zajlik. Reményeink szerint hamarosan elkészül az a rendelkezés, amely a berohanókat a reklámszabályok megszegőinek tekinti, ugyanis a kamerák a kihelyezett hirdetések helyett a rendbontót mutatják. Ha ez megtörténik, akkor a televíziók által az adott meccsért fizetett reklám percdíjat számlázzuk ki az illetéktelenül pályára lépőknek, ami mérkőzéstől függően akár hatszámjegyű összeg is lehet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretterjesztőink nevét termekkel őrzi a TIT

Székházának bővülését is ünnepelheti a TIT Pannon Egyesülete a magyar tudományos ismeretterjesztés… Tovább olvasom