Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Egy meghiúsult életmentés

Megfagyott egy ember a saját udvarán. Másfél hét után találtak rá – közöltük lapunkban a közelmúltban.

Előzménynek lehet tekinteni utólag a Kisalföld tavaly szeptember közepén megjelent egyik számának jegyzetét, amelynek S. O. S. volt a címe, s amelyben egy Jánossomorján élő asszonyra szerettük volna felhívni a figyelmet. Egy névtelen telefonálótól tudtunk a létezéséről. Alkoholista asszony, súlyos beteg, akit megtagadott a családja és aki segítségre szorul.

– Aki nemrég megfagyott, akiről hírt adtak, ötven év körüli asszony és nem más, mint aki számára S. O. S. kértek volna segítséget – mondja most Németh Sándorné (44). – Annak idején heteken át róttam az utcákat Jánossomorján, kerestem azt az asszonyt, de eredménytelenül. Most személy szerint is felelősnek érzem magam, amiért nem zörgettem be még több kapun, még hangosabban, hogy még többen tudjanak róla, hogy hallják. Egy ember élete múlt rajta, akiért most már csak a harang szól. Szomorú vagyok, mert ez súlyos kudarc, nem volt elég erős az együttérzésünk. Az alkoholizmus betegség, ami gyógyítható és amit gyógyítani kell. Akikért egyébként mi is dolgozunk annál a szeretetszolgálatnál, amelyiknek én is tagja vagyok.

Némethné Erzsébet mosonszentpéterinek mondja magát, Sopronban, a Széchenyiben végzett postaforgalmi szakon, ám postáskisasszonyként csupán fél évig dolgozott Győrben. Sokéves kitérő után dolgozott gyárban, meg kis üzemben is adminisztrátorként, most Jánossomorján nagy óvodában óvodatitkár. Fia 24 éves.

– Három éve egy előadáson hallottam egy szolgálatról. Csodálatos felfedezés volt számomra, egy pillanat alatt rádöbbentem, megtaláltam azt, amit én gyerekkorom óta kerestem, amihez indíttatásom van. Másokon segíteni. Hetente egy-két alkalommal betegeket látogatok, részt veszek a mosoni plébános atya összekovácsolta szeretetközösség munkájában. Sok elesett, idős, lakáshoz és ágyhoz kötött ember várja, hogy rányissák az ajtót. Várja a támaszt, olykor csak néhány jó szót. Nagyon jó érzés ebben részt venni, s ezért is lehangoló, ha nem érünk időben ahhoz, akit csak a szeretet menthetne meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hózivatar

A meteorológiai tavasz első napján változékony időjárás volt megyénkben. A délután folyamán erős… Tovább olvasom