Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Egy nap alatt egy métert emelkedett a víz

A dunai áradás miatt áramellátási gondok támadhatnak Szerbiában és Romániában is, mivel a folyón fekvő kladovói vízi erőműre zúduló víztömeg mennyisége az erőmű befogadóképességének határához ért.

Belgrádnál a Duna tetőzését péntek estére várják, egy alacsonyabban fekvő városrészből kitelepítették a lakosságot. A szerbiai Kostolacnál felhagytak az árvízvédekezéssel, a hatóságok menekítik ki a városból az embereket és az állatokat, jelenleg közel 300 ház áll víz alatt. A Tisza teljes vajdasági szakaszán továbbra is árad. A dunai torkolatnál fekvő Titelnél a mindenkori rekordszinten, 812 centin áll a folyó. Több járásban a szerb kormány csütörtökön rendkívüli árvízvédelmi állapotot hirdetett.
A Tisza és a Duna áradása után újabb meglepetésként éri a hatóságokat az, hogy rohamos gyorsasággal elkezdett nőni a Temes: a romániai Módosnál (Jasa Tomicnál) – amely tavaly majd két hónapon át víz alatt állt – egy nap leforgás alatt egy métert emelkedett a vízszint, és jelenleg két centit nő óránként. Árvízvédelmi szakemberek szerint tetőzéskor eléri a tavalyi pusztító árvízkor mért magasságot. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom