Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Egy nyomozó változtatta meg Malina Hedvig vallomását?

Az egyik szlovák bulvárlap értesülése szerint megváltoztatta Malina Hedvig vallomását egy rendőr. A kihagyott mondat állítólag a Nyitrán megvert magyar egyetemista megtámadásának előzményeivel volt kapcsolatban.
A nyomozó állítólag a vallomás szövegének átírása közben kihagyott egy kulcsfontosságú mondatot, amely a Nyitrán megvert magyar egyetemista elleni támadás előzményeire vonatkozott.

A lány eredeti vallomásában arra a kérdésre, hogy a támadás idején telefonált-e, vagy valakivel találkozott, azt válaszolta, hogy valószínűleg találkozott valakivel és vele beszélt.

Ez azonban azonban a hivatalos jegyzőkönyvben nem szerepel, a rendőrségi dokumentum szerint a diáklány azt állította, hogy a támadás idején valakivel mobiltelefonján magyarul beszélt és ezért verték meg. A mobilszolgáltató szerint azonban a támadás idején Malina Hedvig senkivel sem beszélt.

A bulvárlap kétségbevonja a nyitrai rendőrség eljárását a lány bankkártyájának leállitásával kapcsolatban is. A rendőrség szerint a lány anyja a támadás után állitatta le a kártyát, a bank azonban erre vonatkozóan semmiféle hivatalos választ eddig még nem adott a rendőrségnek, tehát az állítás megalapozatlan.

Az értesülésekre sem a szlovák belügyi szóvivő, sem az országos rendőrkapitányság szóvivője nem volt hajlandó reagálni.

Kedden a szlovák rendőrfőkapitány elképzelhetőnek tartotta, hogy valóban megverték a nyitrai magyar lányt. Ján Packa ugyanakkor azt mondta: az eset nem úgy történt, ahogy a sértett állítja. A főkapitány először nyilatkozott úgy, hogy nem tartja kizártnak a bántalmazást.

Szeptemberben, amikor a szlovák rendőrség lezárta a nyomozást az ügyben, Robert Kalinák belügyminiszter még úgy fogalmazott, hogy a cselekmény nem történt meg.

Protics János (Pozsony)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orvosok is elismerik, hogy szükség van az átalakításokra

Az orvosok elismerik, hogy szükség van az egészségügy átalakítására, de többségük elutasítja a… Tovább olvasom