Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Egy új Microsoft rivális: Corel Wordperfect Office 11

Az április második felében útnak induló szoftver elsősorban az együttműködés terén hoz nagy változásokat - mondták a cég képviselői. Az Extensible Markup Language (XML) integrációja olyan szintet ér el az Office 11-ben, mint korábban sosem.
Ennek segítségével a felhasználók slide show-kat, táblázatokat és Wordperfect file-okat publikálhatnak. Szintén fontos megemlíteni a file-megosztás kibővülő lehetőségeit, mely a megosztott munka terén jelent nagy segítséget. Ráadásul az adatok többféle számítástechnikai platformon is továbbíthatók lesznek - illetve jobban támogatott ez a módszer.

A szoftvergyártó arra épít, hogy a konkurens Microsoft licencpolitikájával elégedetlen felhasználók egy jelentős része a Corel megoldását választja majd inkább a redmondi cég terméke helyett. Erre nagy esély van, hiszen már tavaly számos nagy PC-gyártó (például Dell, HP) kínált felhasználóinak Corel szoftvert - hiszen ezzel mérsékelni lehet a kiadásokat. Persze ettől függetlenül nem kell félteni a Microsoftot (aki egyébként éppen a héten jelentette be Office 2003 szoftverének béta 2-es változatát); s ott van még a nagyok között a Sun féle Staroffice is. Új vagy továbbfejlesztett tulajdonságok - az új dokumentum térkép és együttműködés áttekintése(document map and collaborative review) révén folyamatosabb munkafolyamat érhető el - file-ok megosztásának lehetősége PDF vagy HTML használatával, valamint a nyílt dokumentum menedzsment (open document management) API támogatása - új e-mail dokumentum routing képesség, illetve Microsoft Outlookon keresztül történő együttműködés a Wordperfect használói között - integráció a Corel Quattro Pro táblázatkezelő alkalmazásával, melynek következtében a felhasználók mobiltelefonról is frissíthetik táblázataikat A Wordperfect Office 11 standard és professional változatokban jelenik majd meg, az előbbi ára 300 dollár körül lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövedelemadó: több a tavalyinál

Bő tíz nappal a benyújtás határideje után már elkészíthető az adóbevallási mérleg. A tavalyi évet… Tovább olvasom