Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Egyedülálló tárlat

Az elmúlt évek legjobb művészeti teljesítményeiből válogatott anyagot mutat be Győrött a szombaton megnyíló VII. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennále.
A hazánkban egyedülálló képzőművészeti tárlaton a Városi Művészeti Múzeum épületeiben negyvenkettő ország több mint száz művészének mintegy háromszáz művét állítják ki. A rendezvény főszervezője, N. Mészáros Júlia elmondta, hogy három kivételével minden meghívott megjelenik munkájával a rendezvényen.

Idén az előzőekhez képest jelentősen nőtt az Európán kívül élő résztvevők száma. Képviseltetik magukat bangladesi, mauritiusi, nicaraguai és kuvaiti művészek is. A hagyományos technikák mellett főként az új grafikai eljárások bemutatása kapott hangsúlyos szerepet. A témák sem történelemmesélők, napjainkról, a mai álmokról szólnak. Több alkotó foglalkozik a giccsel, a férfiakkal, a nőkkel kapcsolatos előítéletekkel. Kapcsolódó rendezvény az Európai Kulturális Örökség Napjai, amelynek a témája ezúttal a Zsolnay-kerámia és a Járdaplasztika-projekt, amelynek keretében vasárnap délután négy órakor a Városi Képtár bejáratánál (Király utca 17.) felavatják a bronz útburkolatként a járdán heverő domborműveket.

R. Z.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lionsok egy családban

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom