Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Egyelőre mégsem lesznek megahivatalok

A kormány szerdai ülésén nem döntöttek a területi államigazgatási szervezetek összevonásáról, a megyei kormányhivatalokról, de már közel a megoldás - mondta a Népszabadság kérdésére Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. A témával foglalkozik a Magyar Nemzet pénteki száma is.
"A kormányfő dönt többek között az OEP és az ÁNTSZ sorsáról" alcímmel pénteken a Népszabadságban megjelent cikkben a lap közli azt az értesülését, hogy csak Navracsics Tibor közigazgatási, Pintér Sándor belügy- és Martonyi János külügyminiszter támogatta az előterjesztést, az öt másik ellenezte. Végül Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: egyelőre leveszi a napirendről a kérdést.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Népszabadságnak azt mondta: néhány részletkérdés vár még tisztázásra.

A lap emlékeztet arra, hogy 2011. január elsejével jönnének létre a megyei kormányhivatalok, amelyekbe 16 területi államigazgatási szervezetet vonnának össze.

A Magyar Nemzet cikke szerint "elképzelhető, hogy Orbán Viktor miniszterelnök magához vonja a döntést".

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2010. szeptember 03. 16:07
    „ACHILLEUS! Jó kérdés., úgyl átszik nemcsak a szocik hazudósak.”
  • 1. achilleus 2010. szeptember 03. 10:37
    „Akkor ez mi??:
    2010-09-03 09:11 - Navracsics: Januártól létrejönnek a kormányablakok
    Már döntött róla a kormány, hogy melyek azok az állami szervezetek, amelyek a jövőben kormányhivatal formájában működnek majd - közölte a közrádió reggeli műsorában Navracsics Tibor közigazgatási miniszter. Navracsics Tibor hangsúlyozta: szervezeti integrációról van szó, vagyis a szakmai irányítás megmarad a szaktárcáknál. A közigazgatási minisztériumhoz csak az általános igazgatási, irányítási funkciók kerülnek, ami lehetőséget ad a jobb együttműködésre, az ügyintézés egységesítésére. A megyei jogú városokban már januártól létrejönnek az integrált ügyfélszolgálati irodák, azaz olyan kormányablakok, ahol egy helyen lehet majd intézni az ügyeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az euró 285 forint alatt este

Gyengült a forint csütörtök estére a reggeli, de erősödött a csütörtök délutáni szinthez képest az… Tovább olvasom