Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Egyelőre nincsenek új szerződések Kapuváron

A Kapuvári Hús Rt. vezetése találkozóra hívta a környék nagy sertéstermelőit. Az újonnan kinevezett vezérigazgató, Kovács István tájékoztatást adott az új cég elképzeléseiről, s bemutatta Kiss Lászlót és Lehel Károlyt, az új szerződések és a beszállítások felelőseit.
Kovács István, a kapuvári húsgyár új vezérigazgatója tegnapi tájékoztatóján a bérlő Debrecen Hús Rt.-ről elmondta: belföldi piacvezetőként az anyacég nyugat-dunántúli pozícióit szeretné erősíteni a kapuvári üzemmel. Kapuváron csak a vágó- és darabolóüzem működik, terveik szerint október elejétől. Az itt termelt hússal a hazai nagyobb kereskedelmi láncokat látják el. Ez számukra bejáratott piac, évi 10 ezer tonnányi hús szállításával. A kapuvári gyár már most is megfelel az EU-követelményeknek. Kovács István szerint ez azért fontos, mert a csatlakozás után a kisebb vágóhidak egy része bezár, így a napjainkban féllegálisan piacra kerülő húst a nagyobbaknak, például Kapuvárnak kell pótolniuk.

– Nem tehetünk a Ringa döntéseiről, de bizakodunk, hogy az itt dolgozó tapasztalt szakembergárdával jó munkát tudunk végezni. A kezdetben napi 1000 darabos vágást a későbbiekben növelnénk – jelentette ki a vezérigazgató.

Tegnap Kapuváron szerződéskötés még nem volt, csak tájékozódtak a gazdák a bérlő elképzeléseiről. A termelők még kivárnak, a konzorcium jövő héten testületileg dönt a szállításokról.

Bóna János, a termelői konzorcium vezetője elmondta: közösen kell dönteniük, mert még mindig a termelők háta mögötti játszma folyik, a bérleti konstrukciót pedig nem tartják elfogadhatónak.
– Mindent megpróbálunk, hogy tulajdont szerezzünk Kapuváron. Sajnos az idő szorít bennünket, ha nem szállítunk az üzemnek, esetleg nem tud beindulni a vágás. Ez egyik félnek sem érdeke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lionsok egy családban

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom