Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Egyértelműsítené a Jobbik, mi a bűnügyi hír

Módosító indítványt nyújt be a Jobbik a médiatörvény zárószavazása előtt ahhoz a javaslathoz, amellyel egyértelműsítené, mit ért bűnügyi tematikájú hír alatt. Ezt Novák Előd, a párt képviselője mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen bírálta a TV2 reggeli műsorát is.
A politikus emlékeztetett: az Országgyűlés elfogadta azt a médiatörvény-javaslathoz érkezett módosító indítványukat, amely húsz százalékban maximálná a bűnügyi hírek arányát a két nagy kereskedelmi televízió esti hírműsoraiban. Aggályosnak tartják ugyanakkor, hogy egy másik módosító javaslat kiskaput nyitott az érintett médiumok számára.

Novák Előd véleménye szerint a húsz százalék elég kell hogy legyen a bűnügyi hírekre.

Közölte: a médiatörvény zárószavazása előtt módosító javaslatot fognak benyújtani a indítvány értelmező rendelkezéseihez, hogy a konkrétabb definiálás érdekében pontosítsák, mit értenek bűnügyi tematikájú hírek alatt. Ezen felül pedig a "politikusbűnözéssel", a közszereplőkkel kapcsolatos bűnügyi híreket kivennék az említett húsz százalékból.

Novák Előd tájékoztatóján emellett bírálta a legnézettebb, leghallgatottabb hírműsorokat, amiért szerinte azokban nem biztosított a kiegyensúlyozottság. Példaként azt mondta, hogy az önkormányzati választás óta a Jobbik még az LMP-nél is kisebb arányban van jelen az élőszóbeli lehetőségeket tekintve a főbb hírműsorokban.

Az országgyűlési képviselő külön nevesítette a TV2 Mokka című műsorát, amelyben - mint mondta - egyáltalán nem biztosítanak helyet a Jobbiknak. Ezután kitért a Mokka egy közelmúltbeli adására, amelyben egy nő arról beszélt, hogy látja az elhunyt énekes, Zámbó Jimmy szellemét. Novák Előd sajtótájékoztatóján le is vetítette ezt a műsorrészletet, amelyet a magyar televíziózás története mélypontjának nevezett, majd közölte: "amennyire ez a hölgy mint médium látja Jimmy szellemét, annyira természetesen én is látom. Sőt ha ő naponta látja, én óránként látom, ha becsukom a szemeimet." Közölte, ez alapján bízik abban, hogy a TV2 a reggeli adásában vagy akár a híradásaiban neki is szerepet fog biztosítani.

Olvasóink írták

 • 2. történész 2010. december 17. 17:56
  „Nem kell elhallgatni.A jó eszű író így fogja kezdeni:
  Jó estét gyerekek ma arról mesélek,hogy ma délelőtt a csúnya egypárti ministerális bácsi hogyan lopta el a becsületes Magyar által befizetett adót stb.,..stb..

  Különben nincs ebben semmi csoda..képmutató egyházi diktatúrát látok benne---ha nem mondanak mondjuk őket érintő pedofil híreket akkor olyan bűn nincs is..tudjátok így volt ez a kommunista Magyarországon is.A vezér megmondta miről szabad tudni a hülyéje strapálta magát mi meg meghallgattuk szabad európai adót.

  Most meg a ránk haragudó országok adóit hallgatjuk és már tudjuk ki mit mennyit lopott,és jön a suttogó e-mail-ok sokasága...a hírt megölni még diktatúrával sem lehet,csak az olvasóját...”
 • 1. tüsök 2010. december 17. 16:19
  „Elég, ha húsz százalék a bűnügy.Ha több akkor miről nem lehet írni beszélni? Melyik párt disznóságait kell elhallgatni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beiktatták Polt Péter legfőbb ügyészt hivatalába

Kövér László, az Országgyűlés elnöke iktatta be hivatalába Polt Pétert, a napokban megválasztott új… Tovább olvasom