Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Egyesületek a megyéért

Sajtótájékoztatót tartott a napokban a megyei önkormányzati választásra készülő négy civil szervezet, ahol bemutatták jelöltjeiket, ismertették programjukat.
A 10.000 fő alatti választókerületben a Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület (GYMSME) listavezetője Botos Gábor, az egyesület elnöke, a 10.000 fő feletti választókerület listavezetője Molnár Ferenc, a csornai Szülőföldünkért Egyesület elnöke. Ezen a listán közös jelöltként szerepelnek a Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesület (MVE) és a Kapuvárért Egyesület tagjai.
Botos Gábor (GYMSME) az elmúlt napok eseményei alapján kifejezte azt a meggyőződését, hogy a civil összefogás politikamentes, higgadt, objektív és szakmai alapokon nyugvó programja valódi és sokak által várt alternatívát kínál a választóknak. A négy civil szervezet együttműködése az egyetlen olyan összefogás, amelyik nem bújt valamelyik párt szárnyai alá, megőrizve a civil mozgalom önállóságát, pártatlanságát és szavahihetőségét.
Pogány Éva, az MVE elnöke példaképp mutatta be az egyesület eddigi önzetlen munkáját, képviselői sohasem vettek fel tiszteletdíjat, kiemelte a civil szervezetek mozgósító erejét a gazdaság szervezésében, az életkörülmények javításában.
Mészárosné Pölöskei Rita, a Kapuvárért Egyesület elnöke a civil szervezet és egy-egy közösség szellemi, kulturális életének természetes találkozását jelölte meg olyan csatlakozási pontnak, ahonnan a települések igazi fejlődése gyorsulva megindulhat.
Molnár Ferenc, a csornai Szülőföldünkért Egyesület elnöke fontosnak tartotta, hogy a kisvárosi képviselet erősödjön a megyei önkormányzati munkában, a középfokú központok egységesen lépjenek fel a környezetükben lévő térségek érdekében.
A következő 4 évre szóló civil program alapvető pontja, hogy a megyei önkormányzat lépjen ki saját zárt rendszeréből, anyagi, szellemi, intézményi kapacitását a települési szolgáltatások egyenlő esélyekkel való hozzájutására biztosítsa és lényegesen kisebb vezetői apparátussal csökkentse kiadásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan, de nem elegen

A megyei szabadidősport-szövetség 12. alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a tényői Sokorói… Tovább olvasom