Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Egyesült a Spar és a Plus, átalakul a ragsor

December 31-én a Spar Magyarország Kft. magába olvasztotta a Plus Élelmiszer Diszkont Kft.-t, január 1-jén elkezdődött a Plus-üzletek átalakítása Spar-boltokká - tudatta kedden közleményben a Spar.
Ezzel egy több, mint 400 milliárd forint éves forgalmat bonyolító, jelenleg 391 hiper- és szupermarketből álló lánc jön létre, amely idén valószínűleg a negyedik helyre lép elő az élelmiszer- és háztartási vegyiáru-láncok bevételi rangsorában. A Plus név legkésőbb három éven belül eltűnik Magyarországon.

A Spar Magyarország tavaly márciusban írta alá a szerződést a német Tengelmann-csoporttal a tulajdonában álló 174 Plus-diszkont átvételére. A két társaság egybeolvadása december 31-én megtörtént.

Ezzel a 217 Spar és Interspar üzlet mellé megszerezték a 174 Plus-diszkontot, és hozzáláttak az egységes külső-belső arculat megteremtéséhez. Három Plus-boltot már bezártak az átépítéshez - mondta el a Független Hírügynökségnek Láber Zsuzsa, a Spar kommunikációs vezetője. A Plus nevet a szerződés alapján még három évig használhatják, és addig kell átalakítaniuk a Plus-üzleteket. Ez nem csupán a Spar-külső átvétele lesz, hanem a diszkont-jelleget is megszüntetik, mert a Spar csak hiper- és szupermarketeket üzemeltet, a Plusokból - méretük alapján - szupermarketek lesznek - mondta Láber Zsuzsa.

Az élelmiszer- és háztartás-vegyiáru piacon az első helyen a Tesco áll, amelynek most 142 egysége van, 2008-as forgalma a 2007-es 555 milliárd forint körül várható - mondta Hackl Mónika szóvivő. Utána 3 úgynevezett beszerzési társulás, a CBA, a Coop és a Reál következik körülbelül 3 ezer, 5200 és 2300 bolttal. Az egyesült Spar-Plus a maga körülbelül 400 milliárdos forgalmával valószínűleg a Reál elé fog kerülni a forgalmi rangsorban.

Olvasóink írták

  • 3. karlvonbanhoff 2009. január 06. 19:43
    „Persze,csak ebben az volt a nagyszerű,hogy kb 5 száz méterre van tőlem.”
  • 2. persona 2009. január 06. 16:55
    „Járjál a LIDLbe. az is sok német terméket árul. Én az Aldit várom, mert azt hallottam, hogy hasonló a LIDLhez, csak igényesebb a hely, nagyobb a választék, és minőségibb termékeket árulnak. (Jajj, ezek után nem is hasonlítanak..:-))”
  • 1. karlvonbanhoff 2009. január 06. 16:19
    „Kár a Plusért,mi legalábbis szerettük a Szillérin levőt,de amióta a nyáron betette a lábát a Spar azóta tök rossz lett.Szinte kongott az áruhiánytól,a Plusszos cuccok eltűntek a Sparosok meg alig voltak.Talán most felfejlesztik,de mivel a másik Szilléris áruházat se nagyon kedveltem idáig,így vannak kételyeim.Különösen azt szeretem amikor a pénztárnál ,annál az egynél ami működik áll a hosszú sor és a többi pénztáros meg pakolászik a polcokra.Néha már igen hangosan kell reklamálni,hogy valaki álljon be pénztárosnak is.Hiába újították fel, a szemlélet az maradt a régi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapest-Bamako: hatszázan rajtolnak

Minden eddiginél többen, hatszázan indulnak el a január 17-én rajtoló Budapest-Bamako ralin. A több… Tovább olvasom