Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Egyeztetett álláspont

A Kisalföld március 20-i számában írtunk „A Fertő kiszáradásától félnek” címmel a tó problémájáról. Az Eurégió West/Nyugat-Pannónia együttműködés soros elnökségét betöltő megyei önkormányzat képviseletében Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal egyeztetett állásfoglalást tett közzé:

„ A jelenlegi osztrák és magyar közös állásfoglalás alapján a víz pótlásának ökológiai indoka nincs. Az osztrák fél által a Magyar–Osztrák Határvízi Bizottság részére átadott tanulmány is azt rögzíti, hogy tartós, nagyon alacsony vízállás – ami a Fertő tó kiszáradásával fenyegetné a régiót – jelenleg nem valós veszély. A vészforgatókönyv előállításához mindkét ország vízgazdálkodási szakembereinek közös vízgyűjtő-gazdálkodási tervet kell készítenie és elfogadnia. Az esetleges vízpótlás a Rába vízkészletének lekötöttsége miatt csak a folyón ma is jelentkező vízigényeken belül, illetve a Mosoni-Duna irányából valósítható meg. A műszaki lehetőségek számbavétele is jól mutatja, hogy a probléma csak a vízgyűjtő egészére kitekintve oldható meg, az EU Víz Keretirányelv előírásainak betartásával, az érdekek egyeztetésével és a nyilvánosság bevonásával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a borsó meg a héja

Ugyanannak a pulóvernek a női és a férfi változatát vették egymásnak, egymástól függetlenül, meglepetésképp. Ugyanúgy esznek, azaz csak addig tartják a kést a jobb, a villát a bal kezükben, míg összevágják a húst, aztán megcserélik azokat. Feldmann Genovéva és Flohe Róbert több hasonlóságukat jelző dolgot is fel tudna sorolni. Úgy összeillenek, mint a borsó meg a héja. Tovább olvasom