Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Egyházasfaluról az űrbe

prutasa lesz a megyének, többször írt erről a Kisalföld. A dúsgazdag amerikai, Charles Simonyi Egyházasfaluról származik, s most űrutazásra készül. Fizet és repül. Mióta hallottam a dologról, időnként eszembe villan a téma. No nem magától, hanem csak ha gerjeszti valami. Mondok rá példát.

Éves autópálya-matricám van, amit ugyebár rendszámhoz adnak. (Eleve nem értem, miért nem névre szól, azaz miért nem lehet egy matricát több autóval is használni, de ez most mindegy.) Nos, át akartam íratni egy másik rendszámra. Ez lehetséges az autópályát üzemeltető cég bármely ügyfélszolgálatán. Győrhöz 30 kilométerre van a legközelebbi. Nos, ott megtudtam, hogy kell hozzá a lekapart matrica, annak az igazolószelvénye és a számla. Az a kis papírfecni, amit lassan háromnegyed éve kaptam a matricához. Szerintem már az is szép tőlem, hogy az igazolószelvényt megőriztem, nemhogy a nyugtát. Szerencsére volt menekülési útvonal: az előző rendszámhoz tartozó kocsi forgalmiját kellett bemutatnom. Hogy miért szükséges háromszoros igazolás a leszurkolt ezer forint mellé? Megtudtam: mert visszaélések voltak. Hogy hogyan, nehezen tudom elképzelni. De a fő baj, hogy megint az egyenes úton járók hátán csattan az ostor. Aki eddig csalt „ nemtudomhogyan”, az ezután is fog, csak nekem kell egyre több papírt bemutatnom. Na itt jött a képbe s villant agyamba Charles Simonyi: Egyházasfaluról az űrbe mennek, nekem meg papírfecniket kell őrizgetnem?
Más. Nézem az éppen elkészült, felújított utakat. Közelről, araszolgatás közben. Az aszfalt beleragadva a csatornafedél bordázatába, rút látvány. De így legalább csak egy fél centi hibádzik az aszfalt szintjéig. Mert hibádzik! És huppan. Charles Simonyi is jól láthatja majd odafentről. Mert miközben Egyházasfaluról az űrbe mennek, itt lenn nem tudunk belőni egy csatornafedelet!
Charles, vigyél magaddal! Plíííz!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC

REAC

Győr, DAC-pálya, Borsodi Liga-mérkőzés, vasárnap 17 óra. V.: Kassai (Székely,… Tovább olvasom