Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Egyik tanú sem látta a Patrióta lokál előtti verekedést

Veszprém - A Cozma-ügy hétfői tárgyalásán hét olyan védett tanút hallgatott meg a Veszprém Megyei Bíróság, akik közül egyik sem látta a Patrióta lokál előtti verekedést és Marian Cozma leszúrását.
A tanúk kivétel nélkül csak a Patrióta lokál alagsori diszkójában történtekről tudtak beszámolni, ugyanis mind a heten egybehangzóan azt állították, hogy amikor fölértek az utcára, ott már csak azt látták, hogy a mentők próbálták újraéleszteni Marian Cozmát.

Az NN6-os jelzésű védett tanú (egy fiatal nő) elmondta: Marian Cozma mellett táncolt a diszkóban, amikor "három kopasz roma férfi tűnt fel", s az egyik minden előzmény nélkül ököllel hátulról megütötte a békés, mit sem sejtő Cozmát. Az NN19-es jelzésű védett tanú (szintén egy fiatal nő) ugyancsak azt vallotta, hogy alacsony, kopasz kigyúrt férfiak támadtak Cozmára a diszkóban, a kézilabdázó pedig csak védekezett.

Az NN10-es jelzésű tanú (egy fiatal férfi) elmondta: Marian Cozma pohárral a kezében ment el mellette, de meglökték, és egy kevéske ital rálöttyent a ruhájára. A sportoló "nem győzött elnézést kérni", holott nem is ő volt hibás, s kézfogással váltak el - mondta el a tanú.

Az NN5-ös jelzésű tanú (fiatal nő) akkor járt először a Patrióta lokálban, barátnőjén kívül senkit sem ismert ott (a kézilabdázókat sem), s egyszer csak arra lett figyelmes, hogy "több kisportolt, alacsony termetű roma férfi érkezett a diszkóba, akiktől tartani lehetett", és igyekeztek elkerülni őket - vallotta. Elmondta: nem sokkal ezután arra lett figyelmes, hogy valaki széket emelt a fejek fölé, és poharak, sörösüvegek csapódtak a földhöz, majd hirtelen kiürült a táncplacc.

Az NNG1-es jelzésű védett tanú (fiatal nő) szintén úgy vallott, hogy "egyre több kopasz roma érkezett a diszkóba", egyikük meg is fogdosta, erre ő arrábbment, és a kézilabdázó Iváncsik testvérek mellé állt. Ott látta még a veszprémi kézilabdázók közül Zarko Sesumot, Ivan Pesicet és Marian Cozmát is - mondta, hozzátéve: egyszer csak Zarko Sesum nekiesett, mert meglökték, s pillanatok alatt verekedés alakult ki. Cozma, Sesum és Pesic védekezett, "egy kigyúrt, fehér pólós cigány férfi pedig azt kiabálta: +kinyírlak+". Egy széket is felemelt, és azzal ütött Cozmáék irányába, de poharak, üvegek is röpködtek a teremben - vallotta a tanú.

Az NNR2-es jelzésű tanú (vékony, fiatal férfi) arról vallott, hogy őt "egy zömök cigány minden ok nélkül háromszor pofon vágta a diszkóban". A tanú a bántalmazójában Pál Gábor negyedrendű vádlottat ismerte fel, aki szerinte székkel is ütött egy földön fekvő embert.

Az NNG2-es tanú (fiatal nő) arra emlékezett, hogy látta Marian Cozmát elesni a diszkóban, és vérzett a szája. A kézilabdázót a társai felrántották a földről, és menekültek fölfelé - mondta a védett tanú. Azt látta még - vallotta -, hogy "egy székkel támadó roma férfi arcára olyan düh ült ki", hogy az félelmetes, ijesztő volt.

Az NNBM4-es tanú (erős testalkatú, fiatal férfi) szerint minden előzmény nélkül, hirtelen robbant ki a verekedés a diszkóban, majd mire felért az utcára, ott már mentőket látott, és egy ismerősétől tudta meg, hogy Marian Cozmát leszúrták.

A bíró felolvasta a tanúnak a nyomozás során tett vallomását, amely szerint egy felhergelt, kopasz férfit látott bokszolóállásban a diszkóban, aki azt kiabálta: "na, mi van köcsögök". Erre egy társa odaszólt neki, hogy "jól van, na, ennyi volt" - áll a rendőrségi vallomásában. Az NNBM4-es tanú a hétfői tárgyaláson azt mondta, hogy "erre ma már nem emlékszik".

A tárgyalás kedden újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 3. Falcao 2010. december 07. 09:16
  „Amerikai börtönökbe kellene beutalni ezeket<moderálva>.Majd ott nem lenne ennyire kényelmes az élet.
  Tent city még nem telt be ha jól hallottam.”
 • 2. bigroy 2010. december 07. 08:08
  „én beraknám ezeket a bandában nagyon"bátor"<moderálva> egy olyan zárkába ahol egy csomó rasszista elítélt van és kb 2-3 évig hagynám is őket ott érlelődni...
  ...kíváncsi lennék milyen hatással lenne rájuk az ott eltöltött idő!!
  Szerintem elég komoly nemi átváltozáson esnének át!!:-))”
 • 1. KolompárRómeó 2010. december 06. 21:40
  „Semmi gond. Felajánlani mindnek az életfogytiglant (bent a smasszerek "jól" bánnak velük életük végéig). Ha még mindig nem emlékeznek, akkor jó helyen vannak. Vagy esetleg hirtelen beugrik, hogy mi is volt. Utána pedig akkor is életfogytiglanra bevarrni őket. Mindenkinek így lenne jó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemelték a költségvetés általános tartalékát

Budapest - A távközlési ágazat különadójából származó 61 milliárd forinttal emelte meg a büdzsé… Tovább olvasom