Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Egyirányúsítanának több utcát

Sziget közlekedési struktúrájának megváltoztatását tekinti a következő három-öt év egyik legfontosabb feladatának a városrész önkormányzati képviselője. Schmidt Péter a Kisalföldnek elmondta: mindez azt jelentené, hogy a Temető utca egy részét és a Kereszt utcát egyirányúsítanák, és ha lehetséges, megoldanák a forgalomcsillapítást is, például fekvőrendőrökkel. Ennek hátterében az áll, hogy a szűk keresztmetszet egyre nehezebben vezeti le az utóbbi években felépült társasházak miatti nagyobb forgalmat.

Schmidt Péter szerint ez a cél a Szarvas utcában is, ahol másfél-két éve húzódik a víz-, a gázvezeték- és a csatornahálózat felújítása, de remélhetőleg idén már megvalósul. Ehhez módosítani kell a 13-as autóbusz vonalát – ennek tervei elkészültek, a járat várhatóan a Töltésszer utcán fog közlekedni. A képviselő úgy véli, hogy a munkálatok befejezése után célszerű lenne, ha a busz legfeljebb csak Pinnyéd felé haladva, vagy csak onnan érkezve használná a Szarvas utcát. Hozzátette: fontos lenne az is, hogy mielőbb megépüljön a Szigetet Révfaluval összekötő híd. Érdekesség, hogy a Radnóti Miklós utcát 1964-ben már a majdani híd miatt építették olyan szélesre.
Schmidt Péter megjegyezte: szorgalmazza, hogy az önkormányzat segítse a Hársfa, a Márvány és a Köztelek utca ötvenes évek végén épült társasházainak felújítását.
A helyi politikus a február 1-jén hatályba lépett új győri rendezési terv kapcsán elmondta: sikerült elérni, hogy Szigetben a kertvárosi és a családi házas lakóövezetek legyenek túlsúlyban, és a nagyobb beépíthetőséget lehetővé tevő kisvárosi jellegű területek kisebbségben. Korábban az egy-két emeletes házak tetőtér-beépítései, a társasházak megszaporodása miatt sok szigeti úgy érezte, romlottak a városrészben az életfeltételek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresd

a párod!

A győri Szent Cirill és Method alapít-

vány anya- és csecsemőotthon javára ajánlják fel… Tovább olvasom