Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Egymilliárd forinttal több jut a romáknak idén

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejezetéből összesen 740 millió forintot költhetnek el roma muzsikusok támogatására.
Idén összesen egymilliárd forinttal több költségvetési forrás jut a romák helyzetének javítását célzó programokra, mint 2008-ban - közölte Teleki László szocialista parlamenti képviselő hétfői tájékoztatóján.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) költségvetési fejezetén belül 2009-ben is folytatódik a romatelepek felszámolására kiírt program, a rendelkezésre álló egymilliárd forint több mint 20 telep felszámolását teszi lehetővé. A Magyarországi Cigányokért Közalapítvánnyal közösen a költségvetésből 400 millió forint jut a roma fiatalok ösztöndíjaira, valamint egymilliárd forint a roma integrációs évtized program folytatására.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) fejezetéből összesen 740 millió forintot költhetnek el roma muzsikusok támogatására (Rajkó Zenekar, 100 tagú cigány zenekar, Rádió C), valamint roma gyerekek táboroztatására. A gazdasági tárcán belül pedig 200 millió forint jut romákat foglalkoztató kis- és középvállalkozások támogatására.

Olvasóink írták

 • 13. Mizujs 2009. január 05. 20:39
  „Csak azt nem tudom, ha van nekik kaszájuk, kapájuk, akkor miért is nem művelik a földet????”
 • 12. dodó 2009. január 05. 20:32
  „AZ előbb találtam a neten. A röplapos cikket igazítja ki, de ide másolom, mert azt már nehéz megtalálni és kevesen olvassák.

  "
  A rakamazi ásós, kapás, tücsök megmozdulással kapcsolatban lenne pár infóm.

  Ez a kis bátor cigány horda a vélt plakátterjesztőnek a háza előtt gyülekezett szombat este, hogy elégtételt vegyenek. Azt ugye mondanom sem kell, hogy abban az időben az utcában még gyalog is alig lehetett áthaladni, mert ők mindenkinél szélesebbre duzzadtak a dühtől. Néhány honfitársunk a srác segítségére sietve, tapasztalta a túlerőt és így értesítették a helyi (beszari) rendőrörsöt, akik rögtön közölték, hogy ők oda bizony ki nem jönnek (mert fosnak, és különben is mi az, hogy a fizetésért még dolgozni is kell), így értesítették a nyíregyházi kommandósokat, akik nagy sebbel-lobbal ki is érkeztek két és fél óra múlva Rakamazra (a távolság 30km, ha siet az ember 15 perc!!!), és el is találtak a segíteni szándékozó magyar srácok (akik már akkor hazaértek látván a túlerőt) házához, (Figyelem!! Ez nem az a ház, ahol a cigányok gyülekeztek) és kérdőre vonták őket, hogy mit is szervezkednek ők itt a cigányok ellen Rakamazon??? Szóval volt egy majdnem lincselés, és a "gyorsan" kivonuló rendőrség még a magyarokat kezdi el baszogatni, mert a cigányok nem tudnak nyugodtan kaszákkal és kapákkal felfegyverkezve randalírozni! Ezt nevezem közbiztonságnak tisztelt megyei rendőrkapitányság! Vagy netán arra kell gondolnunk hogy valamiféle összenövés van a horda egyes tagjai és a "rendőrség" között? Érdekes és elgondolkodtató nem?!

  Üdvözlettel!
  egy rakamazi lakos"”
 • 11. cartagonova 2009. január 05. 20:30
  „Én inkább repülőjegyet vennék nekik valamelyik gyéren lakott szigetre Dél-Kelet Ázsia és Ausztrália közé, előzetesen elfogadtatva velük, hogy ide többet be nem teszik alábukat. Magukkal vihetik a fajvédőiket is!”
 • 10. dodó 2009. január 05. 19:29
  „3. hozzászólás KolompárRómeó 2009.01.05. 14:59

  Néhányszor már leírtam, de továbbra is igaznak tartom (egyébként egy szerbiai óriásplakátról plagizáltam):

  A TE ADÓD AZ Ő JÖVŐJÜK!”
 • 9. norad 2009. január 05. 19:24
  „Miért nem a nehéz sorsú EMBEREKET támogatják? Aki nem roma, az nem részesülhet ebből a támogatásból? Ez nem diszkrimináció???? Miért nem tiltakoznak a megkülönböztetés ellen??? Szerintem szüntessük meg a diszkriminációt! Legyenek egyenjogúak, és kapjanak annyi támogatást, mint bárki más....”
 • 8. achilleus 2009. január 05. 19:23
  „Hol van a "Dél-Alföldi hírek" rovat, hogyan lehet odajutni? Mert - érdekes módon - a rakamazi cikket odahelyezték. Hol is van Rakamaz??? Hát nem a Dél-Alföldön!”
 • 7. paranoid 2009. január 05. 16:52
  „RAKAMAZ. Rak amaz (plakátot) rak emez (nagy lóvét) a zenekar húzza hozzá a talpalávalót.
  Mi meg megfizetjük a cigányzeneszót.”
 • 6. achilleus 2009. január 05. 15:43
  „No tehát a következő, a témához szorosan kapcsolódó idézet Moldova György: Ha az Isten hátranézne ... című, az Ormánságról szóló riportkötetéből származik, II. kötet, 145. oldal. Az írót Gilvánfán dr. Kosztics Pál pécsi cigány értelmiségi kalauzolja:

  "- A legtöbb bajt a liberálisok okozzák nekünk cigányoknak. Feszültséget keltenek, ami botrányokat robbant ki, akkor hirtelen jogvédőkké válnak.
  - Sokan élnek abból, hogy a cigányok ügyével foglalkoznak? (MGY)
  - Nagyon sokan és nagyon jól. A pénzre, amit a cigányság megsegítésére szántak, egész apparátus telepedett rá. Itt van például (....)"

  Innen akár a fenti cikkel is folytathatnám ...”
 • 5. achilleus 2009. január 05. 15:21
  „Nagyon eltűnt a rakamazi plakátozós cikk!! /Googlevel sem találom!/ Természetesen a kommentekkel együtt. Még reggel Moldova könyvéből egy doktori fokozattal rendelkező cigányértelmiségit idéztem, igen erős libsiellenes éllel. Vajon kinek nem tetszett, hogy valaki nem uszít??? Várok még egy kicsit, hátha előkerül, ha nem újra begépelem. De nem fogom szó nélkül hagyni!!!”
 • 4. emigrans 2009. január 05. 15:00
  „Ablakon kidobott penz ....”
 • 3. KolompárRómeó 2009. január 05. 14:59
  „Szerintem minden eddigi adót emeljenek a duplájára és vezessenek be 10 újabbat, amiből csak ezeket támogatják. Elvégre szolidáris a magyar, mindent le lehet nyomni a torkán.”
 • 2. gyufika 2009. január 05. 14:36
  „hát igen már megint cigánykérdés és rá a felelet!Mint tudjuk igazán nehéz a cigányságot abba a mederbe terelni amibe mi szeretnénk!Nem vevők rá tisztelet a kivételnek!!!Bármennyi milliárd ftot is adhatunk nekik nem élni fognak vele hanem visszaélni mint eddig oly sokszor!”
 • 1. papsajt 2009. január 05. 14:11
  „ez a mai legjobb hír. már érdemes volt elolvasnom a DM-t”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a bombariadónak a Ferihegyi Repülőtéren

Befejezték a Ferihegyi reptér 2A termináljának átvizsgálását is a tűzszerészek, bombát nem találtak.… Tovább olvasom