Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Egymillió sertés húsát mérik ki a feketehús-piacon

Akár 6 milliárd forintos extraprofitot is hozhat a húsmaffiának az, hogy a feketehús-piacon évente legalább egymillió sertés húsát mérik ki. Többek szerint a bűnszövetkezet a termelőktől a kereskedőkig átszövi az egész ipart.
A feketehús-piacon évente legalább egymillió sertés húsát mérik ki, ezzel 4-6 milliárd forint extraprofitra tesznek szert. A vásárlók gyakran nem tudják, mit vesznek, ugyanis a feketeüzletágban keverik a legális és illegális húsokat.

Szakértők szerint a húsboltokban kapható húsból minden harmadik kiló után a húsmaffia nem fizetett áfát. Többen állítják, hogy a bűnszövetkezet a termelőktől a kereskedőkig átszövi az egész húsláncot.

A feketehús-mérés közben az áfával tudnak csalni, ugyanis a kereskedők nem fizetik be a forgalmi adót, míg a vevőtől elkérik. Ez a be nem fizetett áfa egyfajta ártartalékot is jelent a henteseknek: ennyivel képesek csökkenteni áraikat, hogy versenyben maradhassanak.

Az illegálisan vágott és árult hús mennyiségét 80 millió kilóra becsülik szakértők, ami legalább 4-6 milliárd forint be nem fizetett közterhet jelent.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia a sárospataki csládi napon

Tragikus véget ért egy családi nap Sárospatakon. A rendezvényt egy helyi cég szervezte a Bodrog… Tovább olvasom