Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Egymilliós fődíj a diákoknak

A tavalyi év sikere után újra elindítja középiskolásoknak szóló vetélkedősorozatát a Magyar Nemzeti Bank.

A „Monetary – közgazdálkodj okosan!" nevű megmérettetés célja, hogy minél többekkel megismertesse a jegybank működését, tevékenységét, továbbá hozzájáruljon a diákság általános pénzügyi ismereteinek fejlesztéséhez. A versengés online selejtezőkből, regionális elődöntőkből s budapesti döntőből áll, az ország bármely középiskolájának tanulói jelentkezhetnek 4 fős csapatokat alkotva. A tét idén sem kevés, hiszen a megszerzett hasznos ismeretek mellett a legjobbak 1.000.000, 750.000 és 500.000 forinttal lehetnek gazdagabbak.

A Révai volt a legjobb

Az elmúlt év tapasztalatai és sikere után a Magyar Nemzeti Bank a 2006/2007-es tanévben is megrendezi középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőjét. A „Monetary – közgazdálkodj okosan!" már az első alkalommal rendkívül sikeres volt, hiszen több mint 250 csapat, azaz 1000 diák nevezett a versenybe. Végül a legjobbak a győri Révai Miklós Gimnázium (1.), az egri Neumann János Középiskola (2.) és a szegedi Kőrösy József Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola (3.) tanulói lettek, s ők vihették el a helyezetteknek járó 1.000.000, 750.000 és 500.000 forintot is. Azok a csapatok sem tértek haza üres kézzel, amelyek nem állhattak a dobogóra, ők is kisebb pénzjutalomban részesültek.

Saját internetes oldalon

A korábbiakhoz hasonlóan idén is saját internetes felülettel jelenik meg a játék, amely nemcsak a jelentkezéshez és a versengéshez elengedhetetlen információkat gyűjti össze, de ezen a felületen zajlanak majd a selejtező fordulói is. A webhely, ahol mindez elérhető: www.monetary.mnb.hu.

A pénzügyi kultúráért

A Magyar Nemzeti Bank vállalt célja, hogy törvényben rögzített alapfeladatai mellett közelebb hozza az intézményt az emberekhez, megértesse és elfogadtassa a jegybank működését és növelje a nagyközönség pénzügyi tájékozottságát. Az MNB évek óta szervez a lakosságnak és különösen a diákságnak szóló, a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programokat, amelynek kiemelt része az immár második Monetary.

A 2006/2007-es vetélkedő újdonsága, hogy olyan ismeretek is bekerültek a tematikába, amelyek nemcsak a jegybanki tevékenységhez és szigorúan a monetáris politikához kapcsolódnak, hanem az általános, hétköznapi pénzügyek világában is segítik az eligazodást, ezáltal is növelve a pénzügyi jártasságot.

A Magyar Nemzeti Bank várja tehát azon 11. vagy 12. évfolyamos középiskolásokból álló 4 fős csapatok jelentkezését, amelyek tagjai nyitott szemmel járnak a világban, akiket érdekelnek a gazdaság, a pénzügyi világ hírei és szeretnének még többet megtudni erről az izgalmas világról.

Októbertől márciusig 4 fős középiskolás csapatok versenghetnek a fődíjért, jelentkezni a www.monetary.mnb.hu honlapon lehet.

A határidő: 2006. október 8.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orchidea Hotel Mosonmagyaróvári csoport

Máriakálnok–Dunakiliti 2–7 (1–1). Gsz.: Mátyás, Fülöp, ill. Kurucz (3), Sipos, Hajós,… Tovább olvasom