Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Egynapos ülést tart a jövő héten az OGY

Egynapos ülést tart a jövő héten az Országgyűlés, a képviselők egyebek mellett a médiakuratóriumok tagjairól szavaznak. Szili Katalin házelnök csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a testületekbe pénteken 11 óráig jelölhetnek tagokat a frakciók. Nem szavaznak viszont a pártok finanszírozásáról szóló törvényről, ugyanis a frakciók még egyeztetnek erről a javaslatról, így a zárószavazásra a nyári rendkívüli ülésszak utolsó napján, július 24-én kerül sor.

„ Szakszervezeti összeférhetetlenségi törvényt!”

Az MDF felszólítja a kormányt, hogy alkossa meg azt a jogszabályt, amely szerint a szakszervezet vezető tisztségviselője nem lehet állami, államigazgatási vezető és politikai párt vezető képviselője. Herényi Károly, az MDF országgyűlési frakcióvezetője elmondta, az MDF annak hatására kezdeményezi az új jogszabály megalkotását, hogy Wittich Tamás az MSZOSZ elnöki posztjáról a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség élére távozik. Az MDF értékelése szerint a kormány ellenfélként kezeli a nagy társadalmi csoportok érdekeit védő szakszervezeteket, és lefejezi az érdekvédelmet azzal, hogy magas állami pozíciókra nevezi, ki vezetőiket.

Leépítés a honvédségnél: 5500 főt érint

Legkevesebb öt és fél ezerrel csökkentenék a Magyar Honvédség és háttérintézményeinek létszámát, de a tervezett leépítés során akár hétezer embert is elküldhetnek. Erről Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára beszélt csütörtökön. A létszámleépítés a háttérintézményeket, a Honvédelmi Minisztérium vezetői struktúráját és a Magyar Honvédség középszintű vezetőit érinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

K&H-ügy: fejlemények

Tovább olvasom