Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Egyre csökken Bush népszerűsége a katonák körében is

Kilenc százalékponttal csökkent az elmúlt egy évben George Bush amerikai elnök Irak-politikájának támogatottsága az amerikai fegyveres erők soraiban - derült ki egy friss felmérésből.
A Military Times című magazinban megjelent közvélemény-kutatás eredményei szerint jelenleg a megkérdezettek 54 százaléka támogatja Bush Irak-politikáját, míg egy évvel ezelőtt a válaszadók 63 százaléka volt kedvező véleménnyel róla.

A felmérés tanúsága szerint az elmúlt egy évben általánosságban véve is csökkent - a tavalyi 71 százalékról 60 százalékra - az amerikai elnök politikájának támogatottsága. A közvélemény-kutatás eredményei egybecsengenek azzal, hogy az elmúlt hónapokban megcsappant Bush népszerűsége az amerikai lakosság körében.

A Military Times szerkesztői mindazonáltal szükségesnek látták megjegyezni: felmérésük nem reprezentatív, ugyanis olyan idősebb, tapasztaltabb és karrierjük alakulására érzékenyebb személyeket kérdeztek meg, akiknek véleménye nem tükrözi pontosan az amerikai fegyveres erők teljes személyi állományának hangulatát. A közvélemény-kutatásban megszólítottak 61 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szolgált Irakban és Afganisztánban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb: Kedvező hatás?

Labdarúgás

A németországi kereskedelmi és iparkamara felmérése szerint mintegy… Tovább olvasom