Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Egyre drágábbak az albérletek a vidéki egyetemi városokban

Már a vidéki egyetemi városokban is felpörgött az albérleti piac, igaz az árak még mindig alacsonyabbak, mint Budapesten.

Már a vidéki egyetemi városokban is felpörgött az albérleti piac, igaz az árak még mindig alacsonyabbak, mint Budapesten - írta csütörtöki számában közölt összeállításában a Napi Gazdaság.

A lap idézte Déry Attilát, az Otthon Centrum elemzőjét, aki elmondta: a nagyobb egyetemi városok közül Pécs és Miskolc viszonylag olcsó, négyzetméterenként ezer forintos bérleti díjjal lehet számolni.

Debrecenben és Szegeden valamivel magasabbak az árak, de egy 50 négyzetméter körüli, 2-3 főnek is alkalmas lakáshoz havi 70 ezer forintért hozzá lehet jutni - mondta. Győrben és Sopronban ennél drágábbak az albérletek - tette hozzá.

Rutai Gábor, a Duna House PR- és elemzési vezetője elmondta: adataik szerint leginkább Szombathelyen és Debrecenben ugrottak meg az albérletárak. Előbbi helyen átlagosan 50 százalékkal, a cívisvárosban harmadával voltak magasabbak a négyzetméterárak az idei első félévben 2014 első hat hónapjához képest.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar tábornok lesz a KFOR második embere

Magyar tiszt vagy tábornok még sosem volt egy NATO vezette műveletben második számú vezető. Tovább olvasom