Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Egyre kedvezőtlenebb a politikusok megítélése

A rendszerváltás óta nem volt ilyen kedvezőtlen a magyar politikai elit megítélése, a kormánypárti politikusok népszerűségromlása alig jár együtt az ellenzékiek iránti rokonszenv emelkedésével.
A legkedveltebb politikai személyiségek is csak közepes pontszámot kapnak, és egyre többen kerülnek a negatív tartományba - derül ki a Szonda Ipsos augusztusi felméréséből.

A népszerűségi lista élén Szili Katalin házelnök áll (54), második Sólyom László (53) köztársasági elnök, harmadik Dávid Ibolya (52) MDF-elnök, mindhármuk indexe 1 százalékpontot csökkent júliushoz képest, míg a negyedik helyen lévő Göncz Kinga (51) külügyminiszter rokonszenvmutatója stagnált. Ötödik a rangsorban a Fidesz elnöke, Orbán Viktor (49) indexe 2 százalékpontot emelkedett, míg az őt követő SZDSZ-elnök, Kuncze Gábor (44) 3, a hetedik helyen lévő Lamperth Mónika (44) önkormányzati és területfejlesztési miniszter 1 százalékpontot vesztett júliushoz képest, miközben a nyolcadik helyen Persányi Miklós (43) környezetvédelmi miniszter megőrizte előző havi mutatóját. Pokorni Zoltán (43) Fidesz-alelnök 2 százalékponttal magasabb pontszáma a kilencedik, Lendvai Ildikó (42) szocialista frakcióvezető 2 százalékponttal kisebb indexe a tízedik helyre volt elég.

Demszky Gábor (40) főpolgármester mutatója 2 százalékponttal csökkent, és ezzel a lista 12. helyén áll. Három hellyel rosszabb helyezést ért el Gyurcsány Ferenc (39), akinek indexe 2 százalékpontot esett. A miniszterelnök népszerűsége a szocialista szavazótáborban továbbra is rendkívül pozitív (80), a Fidesz-szimpatizánsokéban pedig nagyon negatív (14), népszerűségének romlását elsősorban a politikailag bizonytalan és passzív rétegeknek köszönheti. Hiller István (38) MSZP-pártelnök a 17. helyen áll, és 3 százalékponttal romlott indexe, a hónap nagy vesztese pedig a 21. helyen álló Molnár Lajos (33) egészségügyi miniszter, akinek 6 százalékponttal csökkent népszerűsége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset… Tovább olvasom