Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Egyre kevesebb a védendő energiafogyasztó

Számottevően csökkent a védendő lakossági energiafogyasztók száma az elmúlt három évben.
Számottevően csökkent a védendő lakossági energiafogyasztók száma az elmúlt három évben - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a lappal azt közölte, hogy a gázfelhasználók esetében 2012-ben még a teljes egyetemes fogyasztói kör 1,3 százaléka minősült rászorultság alapján védendőnek, az idén az év első felében már csak egy százalékuk tartozott ebbe a kategóriába.

A villamosenergia-szolgáltatásnál ennél is nagyobb a csökkenés, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közlése szerint itt 2012-ben még a fogyasztók 2,2 százaléka volt védendő, az idei első félévben viszont már csak 1,6 százalékukat tartotta nyilván rászorulóként a hivatal - írja a Napi Gazdaság.

Az újság emlékeztet arra, hogy védendő fogyasztókká azok a rászorulók válhatnak, akik meghatározott ellátásban - például lakásfenntartási támogatásban, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben vagy otthonteremtési támogatásban - részesülnek, nekik a szabályozás számos kedvezményt biztosít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁNTSZ: az egészségügyi szolgáltatók ügyeleti rend szerint működnek karácsonykor

A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek a szokásos… Tovább olvasom