Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.
/span>370 ezren tervezik, hogy kivándorolnak - mesél, aki már…

Egyre nő a munkanélküliek száma

Csaknem tíz százalék már a munkanélküliek aránya, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint.
Csaknem tíz százalék már a munkanélküliek aránya, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint az idei első negyedévben több mint 400 ezer embernek nem volt állása. Ez 70 ezerrel több mint tavaly ilyenkor. A Fidesz szerint ez az adat is azt mutatja, hogy a kormány képtelen megfékezni a válságot.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idei első év negyedévben a 15 és 74 évesek között 3 millió 764 ezer embernek volt állása, 80 ezerrel kevesebbnek mint tavaly ugyanekkor. A munkanélküliek száma ugyanakkor 403 ezerre nőtt, ez 70 ezerrel több embert jelent, mint az előző év elején és 66 ezerrel több mint 2008. végén. Az összesítések szerint most tehát 9,7 százalékos a munkanélküliségi ráta.

Az előző negyedévhez képest minden régióban visszaesett a foglalkoztatás. Leginkább az észak-alföldi, a nyugat- és közép-dunántúli régióban.

A munkanélküliek túlnyomó többsége - 75 százaléka - a 25 és 54 éves korosztályból került, azaz az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak közül. Az idei első három hónapban a munkanélküliek több mint 40 százaléka már egy éve vagy annál régebben keresett állást. Az átlagos időtartam, amíg valaki munkát talál, 16,7 hónap.

Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselőjének Független Hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a legfrissebb munkanélküliségi adatok azt mutatják, hogy a "reménytelenség kormánya képtelen megfékezni azt a válságot, amelyet a hét évnyi szocialista kormányzás idézett elő". Felhívja a figyelmet, hogy a munkanélküliek száma néhány hónap alatt tízezrekkel emelkedett és a munkanélküliség hamarosan eléri a 10 százalékot. Közleménye szerint az "MSZP brutális megszorító csomagja" tovább súlyosbítja a válságot és még nehezebbé teszi a családok megélhetését.

Olvasóink írták

 • 9. Riri 2009. április 28. 18:26
  „6.valamiben igazad van.De most azért váltsa ki egy ember a vállalkozóit,mer Te nem akarod bejelenteni (fizessen maga utána melós).Na igen, ha mégis kiváltotta a vállalkozóit akkor mi van ha nem tartod meg a melóst?Ez is ügynöki szagú nekem :(”
 • 8. IVY 2009. április 28. 14:39
  „Ügyi légy és türelmes Horton!! :D”
 • 7. Horton 2009. április 28. 14:34
  „" IVY "
  Tényleg mákod volt...én 3 hónapja keresem folyamatosan, szintén szétdobáltam az önéletrajzom ott, ahol csak eszembe jutott...de, még mindig semmi.
  Az is igaz, hogy " türelem, rózsát terem... "”
 • 6. 620829 2009. április 28. 13:39
  „a caps lock bent hagyása nem véletlen!
  IVY PÉLDÁJÁT LEHET KÖVETNI!
  Ja-és nagyon unom, hogy mindenki csak sír-valóban nem voltam még munkanélküli-és nem is leszek...bár nem vagyok politikus!
  WER SUCHT-DER FINDET!....EZ ILYEN EGYSZERŰ.
  Keresni kell és találni--ne azért izzadjak már ,mert sokan a válságra fogva nem dolgoznak!
  Az öszes multi parkolója a bevásárlók kocsijától állandóan tele van, a Plaza parkolója már délelőtt 11-kor tele...melozom , hordom ki az árút és látom.......
  igenis-nincs semmilyen pénzkifizetés az én szemléletemben ellenszolgáltatás nélkül--lehet az közmunka ...bármi...mindenki keresse meg magának.
  Akartam embereket felvenni.....ja melózni is kell?????-ez volt a kérdés........alapbér +10%jutalék ....nagyon jól lehetett volna keresni vele.....befejeztem, csak viszonteladókat szolgálók ki, vállalkozói igazolvánnyal......a kipróbált 5 emberkéből 5 akart átverni!!!!!!!!!!!
  NINCS INGYENEBÉD!
  Persze, hogy kemény szavak, de a sírásból és a jajveszékelésből nem kerekedik ki megoldás!”
 • 5. IVY 2009. április 28. 13:00
  „Mákom volt.
  3 hete szóltak, hogy e hónap végén zár a bazár.......
  Azonnal körbejártam a konkurenciákat az önéletrajzommal és egy hét alatt már találtam is munkát.
  Hétfőn kezdhetek az új helyen.
  Aki keres, az talál munkát.”
 • 4. Zsoltee0716 2009. április 28. 12:17
  „Na egy kicsit fogd vissza magad!
  Ha voltál már a munkanélkülibe na ott lehet látni hogy a semmit tevés mennyi pénzt ér egy héten 4 napot kell dolgozni óránként 4 emberrek kell körülbelül foglalkoznia!
  Az meg a másik hogy a déliapró és afsz-en vannak melok, de némelyiknek olyan feltételei vannak hogy az csak na
  Tegyük fel hogy van egy frissen végzet emberkénk aki melot keres talál a szakmájába csak egy a gond a feltételekhez oda van írva hogy gyakorlaz szükséges vagy egyéb feltételek( jogsi, és egyéb gépkezelői)! Ismerve a mai tanítást főleg gyakszi azzal szart sem ér el az ember.
  De azért jó lenne ha be linkelnél pár olyan melot ahol pálya kezdőket vesznek fel! Hajrá!
  Ja a másik ha nem vagy képes a fórumot normálisan használni, akkor ne írj ide ez alatt azt értem hogy a Caps lock-ot kapcsold ki, mert üvöltözésnek minősül!

  Még annyi a Kht-hez se lehet csak ugy bejutni, de azért tolj nekik egy mail hogy van egy ismerősöd aki ott szeretne dolgozni(bár milyen melo érdekli), megnézük mit írnak vissza!”
 • 3. Nornora 2009. április 28. 12:16
  „620829! Tavaly nyáron még 100%-ban neked adtam volna igazat. Azonban ha most megnézed a Déliaprót, mást se látsz, csak ügynöki munkát, állítólagos otthoni munkákat, de rendes álláshirdetés semmi nincs. Vagy figyeld meg, hogy milyen időközönként frissülnek itt a Délmagyaron az álláshirdetések.”
 • 2. Horton 2009. április 28. 12:11
  „" 620829 "
  Te, miről beszélsz????
  Mióta van tele a déli apró melóval?? Én az ügynöki munkán kívűl, mást nagyon nem is láttam.....
  A fizikai melóra meg, csak férfiakat hajlandóak felvenni....

  Ha zavar a fű, akkor miért nem legeled le te???? Nem mutogatni kell, hanem cselekedni....”
 • 1. 620829 2009. április 28. 11:34
  „KÖZRÖHEJ!
  MUNKANÉLKÜLISÉG????????HOL???????????
  CSAK A MUNKA BÜDŐS!!!!!!!!!!
  AZ UTCÁNKBAN NŐ A FŰ-LEHET MENNI LELEGELNI VAGY LEVÁGNI...AZAZ LEHET JELENTKEZNI KÖZMUNKÁRA NEM A MÁSIK JÁRULÉKBEFIZETŐN ÉLŐSKÖDNI-ENNYIRE EGYSZERŰ.
  mEG KELLENE SZÜNTETNI.........MUNKANÉLKÜLI SEGÉLY......PERSZE...LEHET MENNI TAKARÍTANI...STB.....NEM AZ ISKOLAPADOT KELL MÉG EGYETEMISTAKÉNT NYOMNI...PEDAGÓGUS DIPLOMÁT SZEREZNI ÉS ESÉLYNÉLKÜL MUNKÁT KERESNI!
  DÉLIAPRÓ ÉS TÁRSAI-TELE VANNAK MELÓVAL-CSAK A FIZIKAI MUNKA AZ UGYE BÜDŐS ÉS MEGALÁZÓ!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részegen lövöldözött egy férfi Pécsett

A rendőrök egy ismeretlen bejelentő hívására vonultak ki a házához. A férfit egy közeli kocsmában… Tovább olvasom