Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Egyre több sajtot fogyasztunk

Csökkentek a sajtok átlagárai Magyarországon az elmúlt évben. Közben egyre több fogy a tejtermékből, a piac mérete már meghaladja az 55 milliárd forintot.
Továbbra is kétszámjegyű növekedés jellemzi a sajt kiskereskedelmi forgalmát. Értékben 11, mennyiségben 15 százalékkal nőttek az eladások 2004 novembere és 2005 októbere között, az előző hasonló időszakhoz képest – olvasható az AC Nielsen piackutató friss anyagában.

A lyukacsos és félkemény sajtok szegmense a bolti értékesítés több mint felét képviseli. A második legnagyobb forgalmú sajtféle, az ömlesztett sajt piaci részesedése valamelyest csökkent. A másik oldalon viszont erősödik mind a füstölt, mind a puha-érlelt, mind pedig a speciális sajt piaci pozíciója.

Az átlagárak mindegyik sajtszegmensben stagnálnak vagy csökkennek. Legnagyobb változást a puha-érlelt sajtoknál regisztrálták: amíg 2004 szeptember-októberben egy kilogramm még 3459 forintba került, addig a tavalyi hasonló periódusban már csak 3070-be.

A kereskedelmi márkák részaránya meghaladja a napi fogyasztási cikkek átlagát. Múlt év szeptember-októberben az értékben mért forgalom 21 százalékát érték el, szemben a korábbi hasonló periódus 18 százalékával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogsegély

Győr. Az MSZP Győr és környéke Szervezete holnap 17 órától ingyenes jogi tanácsadás tart a Herman… Tovább olvasom