Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Egyre többen az etnobizniszben

Nemcsak álrománok, hanem álörmények és álromák is nagy számban feliratkoztak a kisebbségi választói névjegyzékre - ismerteti a Magyar Nemzet.
A napilap cikke szerint az etnobizniszre az ad lehetőséget, hogy a jelenlegi választójog alapján nem lehet kiszűrni a haszonleső illetékteleneket. Így bárki kérhette felvételét a 13 hazai kisebbség valamelyik választói névjegyzékébe, mivel senki sem vizsgálhatja a 2005-ben véglegesült kisebbségi választójog szerint azt, hogy az illető tényleg az adott minoritáshoz tartozik-e.

A Magyar Nemzet példaként említi, hogy Szegeden feltűnően megugrott a magukat örményeknek vallók száma a kisebbségi választói névjegyzék adatai szerint. 2006-ban még csak 53-an regisztráltak, e nyáron viszont már 139-en.

Budapesten eddig is irreálisan magas volt a kerületi román önkormányzatok száma (15), immár azonban még két további kerületben gyűlt össze a kellő számú választásra jogosult. Pedig a fővárosban csak három helyen, a II., a VII. és a XI. kerületben van valódi román közösség - írja a lap.

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2010. július 26. 13:33
    „DODO! Igen.”
  • 2. dodó 2010. július 26. 11:21
    „1.) Meg a holo!”
  • 1. deszkás 2010. július 26. 09:14
    „Mit kell ezen csodálkozni. A kissebségeket mindig támogattuk akár magunk kárára is! Az egyháztámogatás ugyanez a biznisz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késik a BKV állami támogatása

Nem utalta a szerződésben vállalt határidőre az Orbán-kormány a BKV idei plusztámogatásának harmadik, mintegy 7,5 milliárd forintos részletét. Tovább olvasom