Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Egyre többen kötik újra a kötelezőt

A kötelező.hu tapasztalatai alapján tavalyhoz képest kiugró a kötelező gépjármű felelősségi biztosításik újrakötések aránya.
A Netrisk.hu szerint nem várt újabb áresés következette be, s az autósok jóval nagyobb arányban kötnek kiegészítő termékeket kötelező biztosításuk mellé, mint az előző években.

A kötelező.hu közleménye szerint az idei kötelezőkampányban ismét a hűséget „büntetik" a biztosítók: a kettős tarifa hatására az összes váltó között a tavalyi 25 százalékról újra 37 százalékra ugrott a kötelezőjüket a saját biztosítójuknál felmondó, majd kedvezőbb áron újrakötő autósok aránya.

A szakportálon a legtöbben eddig a KÚH-hoz, az Uniqához és a Köbéhez szerződtek, ám a felmondásokat is figyelembe véve az állományát leginkább az Uniqa, a Genertel és a Wabard tudta növelni az első két hét során.

A portál tapasztalatai szerint hiába hozzák előre az évközi évfordulós autósok a kötéseiket, átlagosan 36 százalékkal fizetnek többet, mint azok a társaik, akiknek az idei kötelezője december 31-én jár le. Ennek oka egyértelműen az, hogy a kampányban az utóbbiakért folyik élesebb küzdelem, ami plusz kedvezmények bevetésével is jár.

A Netrisk közölte, a portálon megkötött első százezer kötelező biztosításból csaknem 24 ezret az Uniqa, 14 ezret a KÖBE, 13 ezret a K&H, 10 ezret a Posta, 8700 darabot pedig az Allianz vitt el.

A sorrend a kampány második felében várhatóan már nem változik, a baleseti adó elfogadása viszont felélénkítheti a kampány utolsó hetét. A kötelező mellé az idén jóval többen kötnek kiegészítő termékeket. Legnépszerűbb közülük a mini casco.

A portál szerint az idei kampány érdekessége a nem várt újabb áresés, és a baleseti adó bevezetése mellett az, hogy az autósok jóval nagyobb arányban kötnek kiegészítő termékeket kötelező biztosításuk mellé, mint az előző években. A portálon duplájára nőtt a múlt évhez képest a cascót választók aránya.

Második a népszerűségi sorrendben a kátyú-, harmadik a gyorshajtás biztosítás, a negyedik legkeresettebb pedig a Netrisk Angyal autós asszisztencia. Az idei kampányban először elérhető Mol benzinkártyák iránt szintén kiemelkedő az érdeklődés.

A Netrisk ügyfeleinek a Mol töltőállomásokon literenként 10 forintos árengedményt kínáló üzemanyagkártyára percenként 2 darab igénylés érkezik a kötelező váltás során.

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2011. november 16. 10:28
    „Pár ft-ért felesleges...én jól bekaptam egy ilyen,,,huhh occccsó.....egy kis betű miatt fizethettem bonusz 6-sal A_T....mert valami apróbaromságot nem írt le az üzletkötő....JÁRT ÚTÉRT JÁRATLANT!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetősek lehetnek a bölcsődék

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint a jelenleginél magasabb térítési díj… Tovább olvasom